AK Parti hükümetinin en büyük çalışmalarından biri olan ve çok tartışılan Demokratik Açılım projesine Zeytinburnu’nun tanınmış İş Adamlarından  Fevzi Altuğ, Zeytinburnu Belediyesi’nin 7 yıldır yaptığı “ Yöresel Günler” örneğini göstererek destek çıktı.  

Altuğ yaptığı açıklamada Demokratik açılımın 7 yıl önce Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından başlatıldığını söyleyerek, “AK Parti Hükümetinin büyük bir cesaret örneği göstererek uygulamaya koyduğu Demokratik Açılım projesi, Zeytinburnun’da 7 yıl önce Zeytinburnu Belediyesi tarafından başlatıldı.Bu zaman zarfında Doğulusuyla Batılısı, Kuzeylisiyle Güneylisi “Yöresel Günler” adı altında yapılan etkinlikte bir araya geldi.Bu süreç içerisinde ortaya çıkan kaynaşma hepimizin birlikte kardeşçe aynı ortamda beraberlik içerisinde yaşayabileceğimizin göstergesi olmuştur. Öyle bir kaynaşma ki ülkemizin en uç noktalarındaki insanlar her akşam bir araya geliyor sohbet ediyor beraber çaylarını yudumlayıp muhabbetin adeta tadına varıyorlar ve o kadar samimi bir ortam oluşuyor ki “bu etkinlikler keşke yılın her günü olsa” diye temennide bulunuyoruz” dedi. 

İşadamı Altuğ,  Ülkenin değişik coğrafyasından insanların aynı çatı altında bir araya gelmesinin önemine değinerek, “7 yıldır Zeytinburnu’nda her yöreden insanın aynı çatı altında bir araya gelmesini sağlayan başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Murat AYDIN  ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyor ve gönülden kutluyorum. Tabi ki ümidimiz ve beklentimiz AK Parti Hükümeti sayesinde bu uygulamayı Ülkemizin her yerinde bu başarıyı sağlamak birlik beraberlik ve kardeşlik yakalamaktır. Ülkemizin bunu başaracağından hiç endişemin olmadığını da belirtmek istiyorum. Tabi ki bu süreç içerisinde menfaat ve çıkarları içerisinde buna karşı duracak güçlerinde olacağını unutmamak gerekir. Ama artık milletimiz bu derin uykudan uyanmıştır. Kardeşlik birlik ve beraberlik içerisinde yaşama özlemini giderecektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim