Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Aşık Veysel’i anma konserinde, özgün müzik sanatçısı Adem Tuzcu dinleyicilerle buluştu. Tuzcu'ya, bağlamada Zeki Çağlar Namlı, klasik ve elektro gitarda Ali Saran, akustik gitarda Tamer Kemah, bas gitarda Serkan Çabuk, davulda Ethem Saran, kemanda Nebiye Taşpınar, flütte Volkan Akyüz eşlik etti. Albümlerinden eserler seslendiren Tuzcu, Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Benim Sadık Yarim Kara Topraktır" türkülerini de yorumladı.

İstanbul Times Haber Merkezi
 

“MÜZİĞİN TARZI HER ZAMAN BARIŞTIR”


Konser esnasında yaptığı açıklamada, Aşık Veysel gibi ozanların bestelerinin insanları birleştirici gücüne dikkati çeken Tuzcu, “Müziğin tarzı her zaman barıştır. Aşık Veysel gibi ozanlarımız yıllarca halkı birleştirici türküler seslendirmiş” diye konuştu. Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Tuzcu, şunları kaydetti:


“Anne ve babalar çocuklarını mutlaka sanata, müziğe yönlendirmeli. Sanata, müziğe, kan ve ideoloji bulaştığında, toplumun birlik ve beraberliği bozuluyor. Kimi sözde sanatçılar ancak çıkıp sahnede slogan atıyor. Ben sanatı 'iyi sanat', 'kötü sanat' şeklinde ikiye ayırıyorum ve eleştirel yaklaşıyorum. Müzik de 'iyi müzik', 'kötü müzik' diye ikiye ayrılır. Müziği alıp da üstüne ideoloji giydirdiğiniz zaman kimseye bir şey veremezsiniz.”

Konseri düzenleyen Zeytinburnu Belediyesine teşekkür eden Tuzcu, müzikseverlerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim