Arınç’tan Anadolu Basına ödül

 

Dolmabahçe Başbakanlık çalışma ofisinde yapılan ödül törenine Gazetemizi temsilen imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner katıldı.Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tören de yaptığı konuşmada cezaevindeki gazetecilerin yaptığı işten dolayı değil terör örgütleri ile bağlantıları olduğu için cezaevinde olduklarını söyledi.

 

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

 

Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğünün 91.Kuruluş yıldönümü nedeni ile düzenlenen “Anadolu Basınını Özendirme Yarışması “ödül töreni olukça renkli geçti.

 

Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya yaptıpğı konuşmada şunları söyledi” Günümüzde medya,çağdaş demokrasinin en önemli unsurlarındandır. Demokrasinin bir bakıma turnusol kağıdırdır.Bir ülkedeki özgür ve güçlü bir medyanın varlığı,demokrasinin de en önemli kanıtıdır dedi.

 

Karakaya Konuşmasının devamında ise şunları söyledi ; “ Bilindiği üzere Genel Müdürlüğümüzün çalıma alanı,yerel,yaygın ve yurt dışı boyutlarıyla medyadır.Genel müdürlüğümüz etkin bir medya yapısının ülkemizde yerleşmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile daha etkin bir kurum olma yolunda adım attık.Bu düzenleme Genel Müdürlüğümüz için yeni bir heyecan ve motivasyon kaynağı olacaktır.Bu mutlu gelişmenin hayata geçmesini sağlayan Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’a huzurlarınızda şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına şükranlarımı  arz ederim” diyerek  sözlerini tamamlayan Karakaya’dan sonra Bülent Arınç selamlama konuşması yaptı.

 

Arınç yaptığı konuşma da şunları söyledi “ Arınç cezaevindeki gazeteciler yazdıkları yazılardan dolayı değil terör örgütleri ile bağlantıları olduğu için cezaevine girmişlerdir. Gazeteci arkadaşlarımdan bu konu ile alakalı yazı yazarken terörle mücadele yasasında yapılacak olan düzenlemeler ile alakalı bizi uyarıcı yayınlar yaparlarsa memnun oluruz dedi.

 

Daha sonra ödül dağıtımına geçildi.Van,Siirt,Batman başta olmak üzere bir çok dalda verilen ödül törenlerinden sonra  kokteyl ile basın mensupları Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile sohbet etme imkanı buldu.

 

 

Editör: TE Bilisim