Deniz Feneri davası Akman'ı yerinden etti! Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın istifa etmesini istedi. Arınç'ın açıklamasına göre Akman görevi bırakmayı kabul etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK Başkanı Zahid Akman'a ''Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum. Ayrılsanız iyi olur'' dediğini, Akman'ın da kendisine ''Ben de aynı kanaatteyim'' biçiminde karşılık verdiğini aktardı.

Arınç, Haber Türk televizyonunda Teke Tek programında soruları yanıtladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak atandıktan sonra RTÜK başkanının kendisini tebrik etmek üzere geldiğini ve görüştüklerini ifade eden Arınç, Akman'a 'Sizin seçimlerinizde katkısı olan bir insan olarak söylüyorum ki bu ithamlar sizi yıpratıyor, kurumunuzu yıpratıyor ve hükümeti yıpratıyor. Şimdi RTÜK'ten sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak beni de yıpratabilir. Çünkü böyle bir kanaat oluşmuştur'' dediğini aktardı.

Bülent Arınç, Akman'a, ''Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum' dedim'' şeklinde konuştu.

Akman'ın da anlayış gösterdiğini ve ''Ben de aynı kanaatteyim'' dediğini anlatan Arınç, Akman'ın ''Görev sürem bittiğinde ben tekrar aday olmayacağım ve başkanlıktan ayrılacağım'' diyerek kendisine söz verdiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim