İstanbul Ardahan Kültür Evi 1’nci iftar programını hizmete yeni giren binasında gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak 2 bin civarında üyenin katılım sağladığı iftar programına Siyasi Parti ve STK Temsilcileri de katılım sağladı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

TGRT Haber iftar programını canlı yayınladı

Düzenlenen iftar programı Gazeteci Metin Karakoç’un sunduğu ‘TGRT Haber Canlı’ olarak yayınlandı. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş ve Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi yayına katılarak, Karakoç’un sorularını yanıtladı. Kültür Evi Başkanı Çifçi Derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Çifçi ilk olarak 2007 yılından kurulan İstanbul Ardahan Kültür Evi’nin kurucu Başkanı Barış Yıldırım ve akabinde 3 dönem başkanlık yapan Tuncer Dağ’a teşekkür etti. Çifçi dernek binası hakkında bilgi vererek; ‘3 bin 600 m2’lik alana kurulu olan dernek binamızda yönetim bölümümüz, ilçe derneklerimiz için ayrılan bölümler, taziye salonlarımız, kahvaltı salonumuz, tiyatro salonumuz ve öğrencilerimiz için dersliklerimizde bulunmaktadır” dedi. Efrail Çiftçi sözlerini, Ardahan Kültür Evi hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

 Efrail Çifçi katılımcılara teşekkür etti

Canlı yayının ardından iftar programına geçildi. İftar programı Ardahan Kültür Evi Genel Sekreteri Ayhan Aydemir’in konuşmasıyla başladı. Ardından Dernek Başkanı Efrail Çifçi konuştu. Çifçi konuşmasında; “11 ayın sultanı Ramazan ayının Müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz iftar programımıza gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Derneğimize katkı sağlayan üyelerimiz Said Üstündağ ve Togay Çoban’a da yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 Üstündağ ve Çoban katılımcılara hitap etti  

İşadamı ve Göle Dernek yöneticisi Said Üstündağ ise yaptığı konuşmasında, ‘Mübarek ramazan’ı şerifiniz hayırlara vesile olsun. 11 ayın sultanı mübarek ayın içindeyiz. Bu ayda paylaşmak ve bir arada olmak en büyük sevaplar arasındadır. Tüm hemşerilerimizle bir arada olmamıza vesile olan İstanbul Ardahan Kültür Evi’ne ve siz değerli hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bizler her zaman hemşerilerimizin ve derneğimizin yanındayız” dedi. Derneğin diğer destekçisi olan Esenyurt Belediye Meclis üyesi ve Hanak Dernek Başkanı Togay Çoban ise yaptığı konuşmasında; “Bizler Ardahanlılar olarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyen bir topluluk oluşturduk. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bugün sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duydum. Sizlerle birlikte oruç açmak, aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

 Başkan Kadıoğlu ve Kaymakam İnci Çay sohbetine katıldı

Ardahan Kültür Evi iftar daveti çay sohbeti eşliğinde devam etti. Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer’de Ardahan kültür Evi’ne gelerek, Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre sohbet etti. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim