ABD,İngiltere ve batılı emperyalistlerin 1918’de dizayn ettikleri Orta Doğuda her ülkenin başına bir diktatör aile oturttular. Yaklaşık 100 yıldır bu aileler aracılığı ile menfaatleri korundu.


Batılı Devletler,eski diktatörlere format atmak için Arap Baharı yalanını ortaya attı


Orta Doğu ve Kuzey Afrika ‘da ki İslam devletlerinin başına oturttukları kukla yönetimlere karşı halk isyanı başlayınca batılı devletler menfaatlerini koruyacak yeni bir düzen oluşturma gayretine girdiler. Libya ve Irak ‘ta devlet başkanlarını kanlı bir şekilde iş başında uzaklaştırdılar. Libya ve Irak devlet başkanlarının sonları çok hazin oldu. Bu durumu gören Suudi Arabistan ve körfez ülkeleri sıranın kendilerine gelmemesi adına halk hareketlerini bastırmak isteyen kukla devlet başkanları için kesenin ağzını açtılar.

Irak,Suriye ,İran ve Türkiye’nin zayıflatılıp İsrail’in arzı Mevud’a ulaşması eski bir hikaye                                   

1981’de Ali Uğur isimli bir yazarın yazdığı “Dünya Gündemindeki İsrail” isimli kitap’ta aynen şunlar yazılı idi. Dünya devletlerinin umursamazlığı sayesinde İsrail her gün hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. İsrail’in nihai hedefi olan arz-ı mevud’a ulaşması için Orta Doğu’da önünde engel gördüğü Irak,Suriye ,İran ve son olarak da Türkiye ‘yi zayıflatarak veya kendi hedeflerine ses çıkarmayacak bir yönetimi iş başına getirerek hedefine ulaşması adına gerekli çalışmaları yapıyor demişti.

Çin,Rusya ve İran ABD.İngiltere ve İsrail ‘in hedeflerine çomak soktu

Rusya ABD.nin tek başına Orta Doğu da at koşturmasına razı olmayacağını göstermek adına Suriye  Devlet başkanı Beşar Esad ‘a destek vereceğini söyledi. Çin ABD’ ye ben de Dünya siyasetinde söz sahibi olmak istiyorum diyerek Suriye’ye destek vereceğini söyledi. İran zaten Suriye’den sonra sıranın kendisine geleceğini bildiği için mecburen ateş kendisine sırçamdan Suriye’ye destek olursa kendi selametini de koruyacağına inandı ve Beşar Esad’ ın yanında yer aldı.

Türkiye ise ABD.nin gazına gelerek Esed 6 ayda devrilecek tezine inandığı için alternatif planlar üretmek yerine tek plan ile Esed gidecek yerine gelen özgür Suriye ordusu da bizim tavsiye ve önerilerimiz ile bir yapı kuracak biz de sınırımızda rahat edeceğiz diye düşündü.

ABD hedefimizde Beşar Esed yok şu an tek hedefimiz IŞID diyor

ABD başta Beşar Esad ve Hüsnü Mübarek’in devrilmesi adına bir çalışmanın içine girdi. Mübarek devrilip yerine kendilerine hizmet etmek istemeyen Muhammed Mursi’yi görünce Mübarek daha işimize yarıyordu dediler ve Mübarek’in 2013 versiyonu olan darbeci Abdülmüfettah El Sisiye ülkeyi teslim ettiler. Suriye’de ise tekrar Beşar Esed bizim için en iyi seçecek  moduna gelmiş durumda.

Türkiye ise Beşar’ın yeniden iş başına gelmesi halinde babası Hafız Esad’dan daha çok silahlı örgütlere sahip çıkarak Türkiye’nin başına salacağını biliyor. Bundan dolayı da Beşar Esed’in gitmesi için gerekirse ordumuzu karadan da Suriye’ye sokarız demeye başladı.

Allah korusun birileri toprağımız sayılan Süleyman Şah saygı Karakoluna bir füze atıp orada görev yapan bazı Mehmetçiklerimizi şehit ederse ve Türkiye2de bir oldu bitti ile Orta Doğu’nun mezhepçi savaşları içine düşürse yandı gülüm keten helva durumlarının olmayacağını kimse garanti edemez.

Türkiye Suriye Politikasında geniş düşünmedi hedefini Esad 6 ayda gidecek üzerine yaptı ama bu hedef tutmadı …

Kim ne derse desin halk tabiri ile Türkiye Beşar Esad ile hiç gereği yok iken basit ve gereksiz sebeplerden dolayı PAPAZ oldu. Biz ortak bakanlar kurulu toplantısı yapma seviyesine gelmiş iken Amerika’nın tahta revallisine binip Esad’a halkına zulüm yapıyorsun dedik. Sanki Suudi Arabistan da gerçek Müslümanlar zindanda çürümüyormuş gibi ABD.nin gazına gelerek Beşar Esad’ a sen suyumuzu bulandırdın misali halkına eziyet ediyorsun gel hükümeti bırak dedik.

Hiçbir idareci  de tamam  bırakıyorum demez ve demiyor. Amerika Suriye ‘den on binlerce  kilometre uzakta “ Excusme Esad” der ve sanki hiçbir şey olmamış gibi işe başlayabilirler. Ama Türkiye bu aşamadan sonra Kusura bakma Esad diyemez.Dese de yılanın hikayesi gibi bende kuyruk acısı sende de  evlat acısı varken biz artık eskisi gibi olamayız sözünden başkası Suriye ve Türkiye için olamaz artık.

Davutoğlu Beşar Esad’a karşı olursa biz kara harekatına varız diyecek duruma geldi

Yakında özgür Suriye Ordusu da Beşar Esad ile anlaşır Türkiye ‘yi ortada bırakırsa hiç mi hiç şaşmam. Esad bir taktik uygulayıp Özgür Suriye ordusu yetkililerine bakın dört yıldır savaşıyorum beni bitiremediniz ama benim taktik ve stratejik planlarım gereği ISID denen yapıya karşı nerede ise dünya benden medet umacak duruma geldi siz de yok olmadan  gelen birliğimizi sağlayalım der ve el altında kendisine karşı  baş kaldıran herkesi yavaş yavaş bertaraf edecek bir ortam var gibi gözüküyor.

Suriye işinde her halukarda zarar eden ülke Türkiye

Suriye iç savaşından dolayı 2 milyon Suriyeli bir çok vilayetimizde demografik yapımızı bozacak derecede etki etti. Davutoğlu Suriye ‘nin Kobani bölgesindeki Kürtler Beşar Esad ‘ın yıkılması için Özgür Suriye ordusu  ile işbirliği yapmadıkları için bugün başlarına bela olan ISID’ ın ortaya çıktığını söyleyerek adeta siz hata yaptınız bugün ISID ‘a karşı ne yaparsanız yapın  demek istedi. KOBANİ’de 20 gündür ağır bir ISID bombardımanı altında olan Kürtlere karşı elle tutulur gözle görülür bir yardım edilmedi. Şimdi  denilecek ki 200 binden fazla Kürt ‘ü ülkemize kabul ettik daha ne yapalım. Bu önemli ama bunu da yapmasaydı yurt içi ve yurt dışında bir kardeşiz sözü tamamen çökecekti. Hiçbir Kürt yetkili Türk askeri gelip Kobani de ISID ‘a karşı kara savasında çarpışsın demedi. Ama ISID ‘ın elinde olan silahların yakını biz de de olsa kendimizi savunuz dediler. Türkiye kendisi silah vermediği gibi batılı ülkelerin yapacağı silah yardımını da PKK’nın eline geçer endişesi ile karşı çıktığı da biliniyor.

Kürtler kazık yediğini düşünüyor

PYD kıt imkanlarına rağmen tam 20 gün Zalim ISID ‘a karşı direndi.Ama hiçbir yerde yeterli silah ve mühimat desteği gitmeyince ISID Kobani‘ye gidi. Bu yazının yazıldığı anlarda  Kobani de sokak savaşları yapılıyordu.

Barış Süreci dış güçleri kızdırmıştı.Türkiye ‘nin karışması dış güçlerin işine geliyor

Türkiye devleti, PYD’nin ne olduğu belli olmayan ve bir türlü dikiş tutmayan Özgür Suriye ordusu ile işbirliği yapmadığı için adeta o zaman mademki sen bizi dinlemedin o zaman ISID’ a karşı ne halin varsa gör politikasının yanlışlığına inanan HDP mademki Türkiye Kürtler ile kardeş olduğunu söylüyor kardeşlik zor günde belli olur diyerek 20 günlük Kobani kuşatması sırasında Türkiye ‘nin  yapması gereken bir çok şeyi yapmadığına inandığı için çok haklı olmazsa da İstanbul başta olmak üzere bir çok vilayetimizde sert ve çevreye zarar veren eylemler yapıyor. Bu durumda çok doğru değil. Türkiye Hükümetinin Suriye politikası da doğru değil.

Türkiye anlamalı ki Suriye politikası hatalı…

Türkiye’nin, Beşar Esad vatandaşlarını öldürüyor,ondan dolayı biz bu duruma seyirci kalamazdık deniyor. Bu durum çok gerçekçi değil. Vatandaşlarını öldüren sadece Beşar Esad değil. Bugün Suudi Arabistan’da gerçek Müslümanların çoğu zindanlara terk edilmiş durumda.Tacikistan’da,Türkmenistan da,ve diğer bir çok yerde basit sebeplerden dolayı insanlar yıllarca zindanlara atılıyor.Öldürülüyor onlara bir şey demiyoruz. Çin daha bir hafta önce 50 tane Uyguru kurşuna dizdi. Bu konuda yüzlerce örnek verebiliriz.

Eğer Türkiye Kürtlerle kardeş olduğunu söylüyorsa en  az bir hafta önce bir şekilde ISID denen belayı KOBANİ üzerinden çekecek mekanizmaları devreye sokması gerekirdi. Bugün  (07.10.2014) henüz geç değil. Ama yarın geç olabilir. ALLAH korusun ISID Kobani de 3-5 bin kişiyi öldürse ne barış süreci  kalır nede kardeşlik. Birileri bu yazı ile bir yerlere meydan okuduğumuzu iddia edebilir. Biz kesinlikle Gazetecilik ahlakı gereği inandığımız  evrensel ölçüler ışığında bu satırları yazdık.

Hiçbir kuvvet ve gücün ülkemizin herhangi bir vilayetini karıştırmasına gönlümüz razı değil.

İstanbul’un ilçelerine sıçrayan ateşin bir an önce sönmesi adına HDP de diğer yetkililerde aklını başına almalı diyoruz.

Türkiye ne zaman ayağa kalkarsa bazı güçler hemen ortaya çıkıp kaos ve kargaşa ile bu ilerleyişi durdurma gayretine giriyor.

Allah Ülkemizi ve insanlarımızı korusun…


İstanbul Times / Analiz ekibi 

Editör: TE Bilisim