İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Çelik , Antarktika ’da bilimsel çalışmalarda bulunacak. Sefer, gelecekte Antarktika’da kurulması düşünülen ‘Türk Araştırma Üssü ’ için bir temel teşkil edecek.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Çelik, Antarktika’da Türkiye adına bilimsel araştırmalar yapan ilk Türk yer bilimci olacak. Bir ilke imza atacak olan İÜ, Antarktika’da Türk ve İstanbul Üniversitesi’nin bayrağını dalgalandıracak.
İstanbul Üniversitesi ve Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) - Bulgar Antarktika Enstitüsü (BAI) işbirliğiyle düzenlenen ‘I. Antarktika Türk Bilim Seferi’ programı 6 Ocak- 22 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 45 günlük araştırma seferinin finansörlüğünü de İstanbul Üniversitesi karşılayacak.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Çelik, ‘I. Antarktika Türk Antarktika Programı’ kapsamında, Antarktika’da küresel ısınma dolayısıyla gelişen buzul çökellerinin sedimantolojisi ve adanın genel jeolojik araştırmasının yapılması yanı sıra ortak çok disiplinli yeni araştırma projelerinin ve gelecekte etkinleştirilecek proje alt yapılarının oluşturulması için yerinde incelemelerde bulunacak. Sefer, gelecekte Antarktika’da kurulması düşünülen Türk Araştırma Üssü için de bir temel teşkil edecek. Türk akademisyenlerinin de önünü açacak olan araştırma, İstanbul Üniversitesi’nin de uluslararasılaşma sürecine önemli katkı sağlayacak.
İHA 
Editör: TE Bilisim