Edinilen bilgiye göre, Dilek Durna resmi olarak boşandığı ancak görüşmeye devam ettiği Hamit Figan'ın telefona cevap vermemesi üzerine Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi 202 sokakta bulunan apartmanınbodrum katındaki daireye gitti Kapıyı açan Durna, anne Ayşe Figan ve eski eşi Hamit Figan'ı yerde baygın şekilde yatarken buldu. Durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Hamit Figan'ı hastaneye kaldırırken, annesinin ise hayatını kaybettiğini belirledi.
Polis ekipleri yaşlı kadının hayatını kaybettiği evde incelemelerde bulundu. 
Yan binada yaşayan Hülya ve Hafize Deniz dairede çok ağır koku olduğunu söyleyerek, "İçeriye girdiğimizde duman vardı zaten. İkisi de yere yığılmıştı. Oğlunun bilinci açıktı. Gelini geldi haber verdi. Biz de içeri girdik. Gelini sabah aramayınca merak edip gelmiş. Yerde yattıklarını görünce bize haber verdi. Aynı odadaydılar. İçeride koku vardı. Sobaya kömür atılmış. Tutuşmamış.
Aşırı zehir gibi bir koku vardı içeride"' şeklinde konuştu. Hayatını kaybeden anne Ayşe Figan'ın cenazesi olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Hamit Figan'ın bilincinin açık ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
DHA  
Editör: TE Bilisim