Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, “Anne Oluyorum” sloganıyla, ilçede yaşayan anne adaylarına yönelik düzenlenen sağlıklı gebelik ve sağlıklı çocuk eğitim programının ilki gerçekleşti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Katılımcı anne adaylarının sayısını düşük tutarak interaktif bir eğitimin amaçlandığı programda ilk grup, Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV) düzenlenen programda bir araya geldi. Eğitimci - psikolog Sibel Akkaya tarafından anne adaylarına hormonal, fiziksel ve psikolojik açıdan gebelik sürecinde beklenen değişikliklerin anlatıldığı ilk eğitim, soru cevaplarla ilerledi.


Annenin Huzuru Önemli
Anne karnındaki bebeğin gelişimini etkileyen kalıtımsal ve çevresel faktörlerden bahsederek anne bebek iletişiminin üzerinde duran Akkaya, annesinin karnında bir yaşam sıvısının içinde gelişimini sürdüren bebek için annenin yaşadığı ortamın sakin, mutlu, huzurlu olmasının önemini Dr. Masaru Emoto’nun su kristalleri mucizesi deneyinden verdiği örnek üzerinden açıkladı. Anne adaylarının yanı sıra baba adaylarını da bebek bekleme sürecine dâhil eden Akkaya, sağlam bir baba - çocuk iletişimi ile gelecekte karşılaşılması muhtemel problemlerin üstesinden daha kolay gelineceğini söyleyerek eğitimi tamamladı.

4 hafta sürecek eğitimlerin ikinci haftasında Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Yasin Eksen, 0-6 yaş grubu çocukların gelişimi ile sağlıklı anne baba tutumları ve aile içi iletişim konularından bahsedecek. Yeni açılacak eğitim gruplarına kayıt yaptırmak isteyen Esenlerli anne adayları, başvuru için Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden detaylı bilgi alabilirler.
 
Editör: TE Bilisim