Kurşunlu ilçesi Yeşilöz nüfusuna kayıtlı Namık Uğurlu'nun cenaze namazına Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Başsavcı Doğan Kaya, sanatçı Ankaralı Turgut, Hakan Taşıyan, yakınları ve sevenleri katıldı. Uğurlu'nun tabutunu oğlu Efe Uğurlu yaklaşık 1 kilometre boyunca omuzlarında taşırken, Eşi Nabahat Uğurlu da gözyaşlarına boğuldu. Uğurlu'nun naaşı aile mezarlığında toprağa verildi.

TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ


Ankaralı Namık geçen ay eşi Nebahat Uğurlu ile Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde trafik kazası geçirmişti. Eşi Nebahat Uğurlu'nun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada Ankaralı Namık omurgasında oluşan kırıklar nedeniyle ameliyata alınarak sağlığına kavuşmuştu.

ANKARALI NAMIK KİMDİR?

Ankaralı Namık, 6 yaşında eline aldığı sazı ile önceleri Sazcı Namık, Ayarcı Namık lakaplarıyla tanınmaya başladı. Namık Uğurlu asıl şöhreti Ankaralı Namık ile kazandı. İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmesine karşın mesleğini icra etmeyip müziğe yönelen Ankaralı Namık, ilk albümlerini kendi el arabasında satmaya çalışmıştı. Ankara'dan bağımsız milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, Ankara Eczacıspor Kulübü Başkan Yardımcılığı'nı ve Tüm Türkiye Çalışan ve Emekliler Birliği Genel Başkan vekililiğini yürütüyordu.

İnönü Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alan Namık Uğurlu'nun kasetleri bir dönem milyona yakın satışı yakalamıştı. Ünlü sanatçı 'İstanbul Hovardası', 'Çiçeğim', 'Gelin mi Oldun', 'Gözlerin Aklımda Kaldı', 'Hadi Çıkta Gel', 'Kafam Bozuk', 'Layık Değilim', 'Yozgatlım', 'Yürü Yürü' isimli eserleri müzikseverlerin beğenisini kazanmıştı.
CİHAN 
Editör: TE Bilisim