Ankara 'da İşçi Partisi 'nin önderliğindeki gruplar, öğle saatlerinde şehrin farklı noktalarında toplanıp Akay caddesine yürüdü. Meclis'e gitmek isteyen grubu polis barikatı karşıladı. Grubun içinde bazı sanatçılar ve milletvekilleri de vardı. 


Meclis'in Çankaya kapısına yaklaşık 50 metrelik mesafede polis ile göstericiler arasında uzun süren pazarlıklar yapıldı. Kimi davalardaki uzun tutukluluk süresini protesto eden göstericiler Meclis'in Dikmen kapısına yürümek istediler. Polis ise gruba basın açıklamalarını yapıp dağılmalarını söyledi.  
Uzun bekleyiş ve pazarlıklara rağmen anlaşma olmadı. Bunun üzerinegrup polis barikatına yüklendi. Polis ise önce biber gazı ardından da TOMA 'lardaki tazyikli su ile göstericilere müdahale etti. 
İlk müdahale ile dağılan grup yeniden toplantı. Akay Kavşağındaki gergin bekleyiş uzun süre devam etti. 
Yürüyüşe destek verenlerden biri olan CHP 'li vekil Emine Ülker Tarhan gazlı müdahaleden olumsuz etkilendi. Tarhan'ın müdahale sonrası fotoğrafı Twitter'da paylaşıldı.
-HES fuarını protesto edenlere biber gazı-
Öte yandan İstanbul'da da, '2. Barajlar Kongresi'nin düzenlendiği fuar merkezi önünde HES'leri protesto eden bir grup, fuar merkezine girmek isteyince arbede yaşandı. Polisin müdahale ettiği grup, biber gazı kullanılarak dağıtıldı.
İstanbul Fuar Merkezinde açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptığı Barajlar ve HES Fuarını protesto etmek isteyen bir grup, önce basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından grup üyeleri fuar alanına girmek istedi. Demir bariyerleri aşmaya çalışan gruba ilk önce özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Bariyerleri geçip kapıyı zorlayan gruba bu kez çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin biber gazı sıkarak dağıttığı grup üyeleri, demir bariyerlerle yolu kapatmaya çalıştı. 
Grup üyeleri polisin müdahalesi sonucu dağıldı.
Ajanslar 
Editör: TE Bilisim