Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin edilen patlamada, ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını bildirdi.Ancak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısını 24, yaralı sayısını da 61 olarak

açıkladı.

KURTULMUŞ: ALÇAKÇA, ŞEREFSİZCE, HAİNCE

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise saat 21.20 sıralarında yaptığı açıklamada ölü sayısını 28 olarak açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Bugün Ankara'da saat 18.31 sıralarında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz"


Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.

Bu saldırı sadece orada servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personelimize karşı yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı çok açık bir şekilde aziz milletimize, milletimizin tamamına karşı yapılmış alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz"

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi.

PATLAMA ASKERİ ARACA YÖNELİK

Patlamanın olduğu bölgede Genelkurmay Başkanlığı, lojmanlar ve Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor.

SERVİS HAVA KUVVETLERİ'NE AİT

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Bu arada, patlamanın etkisiyle, caddeden geçen birçok aracın camları kırıldı.

Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre 18

kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

Davutoğlu'ndan patlama açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’da meydana gelen patlamaya ilişkin konuştu. Davutoğlu, "Patlama ile ilgili bilgi geldi bakacağız" dedi.

Meclis'te patlamayla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Patlamada DSİ’nin camları kırıldı. Ekipler müdahale ediyor. Bir araçyanıyor. Yaralıların olduğunu tahmin ediyoruz. Detaylı bilgi yok çok. Daha sonraaçıklama yapmak uygun olur. Bir terör örgütünün patlama gerçekleştirdiği şeklinde duyum var. Bunu yapanları lanetliyorum. Sürekli haber geliyor. Ben sizleri aydınlatacağım." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim