AK Parti’nin belde belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisine AKP denilmesine fena halde içerlediğini ortaya koydu. Bunu da çok ağır bir üslup kullanarak sergiledi.

“Bu kadar açık ve ağır söylüyorum" deyip şu sözleri ekledi; "Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti’dir, AKP değil. AKP diyenler, ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler."

KÜRSÜ İŞGALCİLERİ

Başbakan Erdoğan'ın en önemli gündem maddesi yine mayınlı arazilerdi. Erdoğan ''Davos'ta nasıl durduysak, ülkemizde de yine öyle duruyoruz'' diyerek şöyle konuştu:

''Siyaset ülkede bu kadar ucuzlatılmamıştı. Türkiye'de siyasetin üslubu hiç bu kadar aşağılara çekilmemişti. TBMM kürsüsünü, işgal edecek kadar, işgalcilerin oluştuğu bir Meclis olmamıştı ama şimdi bu da var. Çünkü, düşüncelerinin, dillerinin yetmediği yerde, fikir dünyalarının yetmediği yerde, Meclis'in kürsüsü işgal etmeye yönelecek kadar bunlar kavgacı ruha, işgalci ruha sahipler. Dedim ya bunların zihinleri mayınlı, zihinleri... Mesele burada.
Çözüme yönelik bir tek cümleleri yok. Sadece ve sadece paranoyalarını dile getiriyorlar.''

TOPRAK KADAR ÖNEMLİ BAŞKA ŞEY VAR MI?

''Benim ülkemin, tüm topraklarını, ülkeme kazandırmaktan daha önemli ne olabilir? Bir iktidarın görevi bu değil mi? Toprak kadar önemli şey olabilir mi? Toprak, su ateş... Bu üç önemli başlık, insanlığın var oluş nedenidir. Ama bundan anlamayanlar, bu inceliği kavrayamayanlar ne yazık ki bu konularda da çirkin, akıl almaz iddialara, iftiralarla, yalanlarla üzerimize gelmeye başladılar, hala da devam ediyorlar.''

EKONOMİK OLARAK MAYINLADINIZ SİZ BU ÜLKEYİ

“MHP iktidarının DSP ve ANAP'la millete yüzde 7 binlere varan faiz ödettiğini” ifade eden Erdoğan, “Bu mayından daha mı beterdi o? Bir başka mayınlama da ekonomik mayınlamaydı, bu işte. Böyle mayınladınız bu milletin evlatlarını. Biz şimdi sizin borçlarınızı ödüyoruz bu ülkede” diye konuştu.

Editör: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim