İstanbul'da dolandırıcıların yeni hedefi yalnız yaşayan yaşlı kadınlar oldu. Geçen ay evine tencere satmak bahanesiyle giren dolandırıcılara 3 evini kaptıran Fitnat Ertem'in (92) ardından son kurban Nazmiye Öğüt (81) oldu.

Gözü kararmış çetenin taktikleri 'hiç mi vicdan yok' dedirtiyor. Yaşlı kadın avcılarının yakalanmasıyla son bulan sahtekarlık adım adım şöyle yaşandı:

- A.K. ile Ö.M. Nazmiye Öğüt'ü, yalnız yaşadığını tespit edip takibe aldılar.

- Alışveriş merkezinde A.K. yaşlı kadına 'Şişli Belediyesi'nde görevliyiz. Sana yardımcı olacağız' dedi.

- A.K. kendisine inanan Öğüt'ü, sokağın karşısında bekleyen kadın çete üyesi Ö.M.'nin yanına götürdü. 'Tapu işlemleri için belediye hizmeti veriyoruz' diyen dolandırıcılar yaşlı kadının evine gittiler.

- İkili 'Eğer bankada paran varsa yeni tapu çıkaramazsın. Bankada paran var mı?' diye sordu.

- Öğüt, bankada 10 bin lirası olduğunu söyleyince dolandırıcılar yaşlı kadına parayı çekmesi gerektiği komutunu verdi.

- Şüpheliler Öğüt'ü Kurtuluş'taki bir bankaya götürdü ve parasını çektirdi. Yaşlı kadını 'Şimdi tapu dairesine gideceğiz' diyerek ikna eden uyanıklar daha sonra Öğüt'ü Yenibosna'daki bir alışveriş merkezine götürüp bir bahaneyle parayla kayıplara karıştı.

- Taksi şoförüne yaşadığı olayı anlatan Öğüt şoförün 'Teyze seni dolandırmışlar' demesi üzerine Feriköy Polis Merkezi'ne gitti.

Kameraya yakalandılar

ŞİŞLİ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında A.K. ile Ö.M. bankadaki kamera görüntülerinden tespit edildi. Polis, tarafından yakalanan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahısların başka olaylara karışıp karışmadıkları ise araştırılıyor. (Akşam)

Editör: TE Bilisim