İsmail Altınışık Kimdir?
 
 
1950 Konya Ilgın Mahmuthisar köyünde dünyaya gelen yazar,1967’de Konya Sarayönü Konuklar Makinist Okulu’nu 1975 – 80 yılları arasında  İstanbul- Zeytinburnu Akşam Lisesi’ni bitirdi.1997 Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.
 
1975’TE İstanbul Belediyesi’ne Zabıta memuru olarak giren yazar,1986’da Zabıta Komiser yardımcısı,1992’de ise Zabıta komiser oldu.1933’te İstanbul Bahçelievler Belediyesine Zabıta Müdürü olarak atandı.1994-1997 yılları arasında Bayrampaşa Belediyesi’nde Zabıta Müdürü, Makine Bakım, İkmal, Onarım Müdürlüğü, Basın Yayın Halkla ilişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Üç defa Müdürlük görevinden alınan yazar mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin bu haksız atamalarını eleştiren ‘’Bürge Destanı’’ İsimli bir şiir yazdığı için bizzat Bürge tarafından hakkında tazminat ve hakaret davası açıldı.5 yıllık yargılama sonunda mahkeme İsmail Altınışık’ı haklı bularak dosyayı reddetti. Böylelikle Başkan Bürge ‘nin haksızlığı hukuk karşısında teyit edilmiş oldu.1997 yılında İBB’ ye Zabıta Müdür Yardımcısı olarak tayinini isteyen yazar,aynı yılın,Haziran ayında,baskılar sonucu kendisi için tenzili rütbe sayılan İBB Zabıta müdür yardımcılığı görevine getirildi.Yazar halen,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
 
17 ayrı yerde, kişisel ‘’Desenli Şiir Sergileri’’ açan tek şair olan yazar hakkında ulusal ve yerel birçok gazete ve dergide haberler yayınlandı. Çalışmaları TV ve Radyolarda ilgi gördü ve hakkında röportaj ve tanıtım programları yapıldı.
 
Her çiçekten bir şeyler topluyor, bütün uğraşının bal yapmak olduğunu söylüyor.
 
Amir Ateş, Bayram Durmaztura, Cenk Taşkan, Udi Hacı Kadri Şençalar,Mim.Kannun Sanatçısı Aydın Şengül,Udi İnş.Müh.Ahmet Görür,Fettah Cankurtaran gibi değerli bestekarlarımıza şiirleri ilham kaynağı olmuş.beste yapmışlardır.

  
Editör: TE Bilisim