Toplantıda CHP'li üyelerin imzasıyla verilen önergede, TOKİ tarafından satışa çıkartılan Ali Sami Yen Stadı ihalesinde 416 bin 500 TL fiyat verilmesine karşın, TOKİ'nin daha fazla paraya ihtiyacı olduğu gerekçesiyle ihaleyi iptal ettiği ve ardından ''hasılat paylaşımı usulüyle alelacele bir ihale açtığı'' iddia edildi.

İstanbul'un yapılaşma ve çevre yönetimi açısından Avrupa ülkelerinin gerisinde kaldığı, bu konuda Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Meclis üyelerine büyük görevler düştüğü belirtilen önergede, ''İstanbulumuzu bu durumdan kurtarmak için bir şeyler yapılması, şu anda elinde bu imkan bulunan bizlerin görevi ve sorumluluğudur. Aksi takdirde İstanbul'a karşı kayıtsız kalınmış olunacak, tarih bizi affetmeyecektir'' denildi.

Önergede, İstanbul'un geniş meydanlara, deprem parklarına, trafiğinin çözümüne, havasının temizlenmesine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekilerek, ''Ali Sami Yen Stadı arazisinin İstanbul'a yakışır, İstanbul'un itibarını kurtarır ve ünlü spor adamımızın adını yaşatacak bir Ali Sami Yen Parkı haline getirilmesi için gerekli girişimlerin başlatılmasını istiyoruz'' önerisinde bulunuldu.

CHP'li üyelerin önergesi, oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi.
Editör: TE Bilisim