‘Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınanlardan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işadamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, işadamı Ali Ağaoğlu, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan adliyeye getirildi

Bugün sabah saatlerinde ise Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 50 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. İşadamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in de aralarında bulunduğu 16 kişi ise adliyeye götürülmeden önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

DOSYALAR ADLİYEDE

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 66 kişi, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Gözaltına alınan zanlılar hakkında hazırlanan soruşturma evrakları da bir polis aracına konularak adliyeye gönderildi.Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da yer aldığı 27 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

TOPLAM 89 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ’yolsuzluk ve rüşvet’ iddiasıyla yürüttüğü 3 soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul’da salı günü yapılan operasyonlarda toplam 89 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerden 13’ü emniyetteki işlemlerinden sonra serbest kaldığı belirtilirken, dün 10 kişi adliyeye sevk edilmiş, 8’i tutuklanmıştı.

TAŞYAPI'NIN SAHİBİ TURANLI DA SERBEST KALDI


Gözaltına alınan isimlerden Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın da aralarında bulunduğu 3 kişi dün emniyet sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Çıkışta açıklama yapan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yapılan operasyonun bir zulüm olduğunu belirterek, "Yaşadıklarımı söylemek için kelimeler yetmez. İstinat etmeye çalışılan suçların tamamı asılsız, cahilce, mantıksız hiç bir şeyden habersiz tamamen iftira olan bir hadisedir. Bu operasyonun amaçları var, amaçlıdır. Bizimle ilgili olan suçların, delillerini dosyaya koyduk. İlgililer dosyada bulunan delilleri uygun gördükleri için serbest bırakıldık. Ancak, zalimlerin zumlu sürelidir. Eğer insanın ömrünün sonuna kadar zulmedebileceklerse yine sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan yapmaya çalışan ve yaptıran er yada geç bunun hesabını vereceklerdir" dedi.

İMARLI ARSALARIMIN RUHSAT İŞLERİ İÇİN YAPTIĞIM TELEFON KONUŞMALARI SORULDU

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, elemanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin sonucunda gözaltına alındığını ifade ederek, "Bana isnat edilen suç, iki işimle ilgili kendim ve elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin ruhsat almak için takip ettiğimiz işlerle ilgili olarak takibe takılmışız. Emniyette bana 'Onu tanır mısın, bunu tanır mısın?' 'Şununla neden konuştun, bununla neden konuştun' gibi sorular yöneltildi. Bu millete yapılan bu haksızlıklara lanet olsun yapanlara lanet olsun" diye konuştu. Turanlı'nın konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü. Turanlı bir taksiye binerek hastaneden ayrılırken, diğer iki kişinin ise hastanenin arka kapısından çıktıkları öğrenildi. 
Editör: TE Bilisim