İstanbul’daki Mardinliler Derneği Başkanı Fuat Bodur, 15 Temmuz tarihinde bir grup hain tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle birlikte sokağa çıktıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle son güne kadar arkadaşlarıyla birlikte mücadele ettiklerini söyledi. Kimi zaman İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu Vatan Caddesi’nde, kimi zaman Taksim Meydanı kimi zaman da farklı yerlerde her akşam nöbet tuttuklarını belirten Bodur, “Allah korusun, ülkemizi böyle şerlerden muhafaza etsin. İnşallah bir daha böyle bir hainlikle karşı karşıya kalmayız” dedi. Bu vatanın bir karış toprağını bile kanlarının son damlasına kadar savunmaya hazır olduklarını vurgulayan Bodur, Müslüm Aktürk’ün de kendileriyle birlikte kutsal nöbet tuttuğunu aynı zamanda bu mücadelemizi haberleri ve yorumlarıyla topluma yansıttığını kaydetti.

NÖBETE HER ZAMAN HAZIRIZ

Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk ise, ülkesini seven herkesin o tarihlerde sokağa çıktığını hatırlatarak, “Ben de Sayın Fuat Bodur’u gösterdiği cesaret ve birlikte hareket etme yeteneği nedeniyle tebrik ediyorum. Dernek olarak her akşam, yorulmadan, bıkmadan, kimi zaman ayakta, kimi zaman yerlerde oturarak saatlerce miting alanlarında ter döktüler. İnşallah bir daha böylesine talihsiz bir durumla karşı karşıya olmayız. Ancak yine böyle hainliğe girişenler olursa yine mücadeleye, yine nöbete hazırız” dedi.

Mardinliler Derneği Başkanı Fuat Bodur tarafından Aktürk’e ve 15 Temmuz mücadelesine katılanlara verilen beratta şunlar yazılı: KUTSAL NÖBETİN KUTSAL BEKÇİSİ… 15 Temmuz darbe girişimi ile, iradeni tutsak, vatanını işgal etmek isteyen cuntacı hainlere karşı göstermiş olduğun, destansı mücadelenden dolayı şükranlarımı sunuyorum.  

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim