AFP'nin haberine iki aktivist kız kardeş, Bingazi'de 5 kişilik bir çete tarafından kaçırılarak tecavüze uğradı. Libya Başbakan Yardımcısı Awad Al-Barassi, Facebook'taki sayfasında saldırıyı 'korkunç bir olay' olarak niteledi. Al-Barassi, bugün kurbanları Bingazi'de ziyaret ettiğini durumlarının psikolojik olarak çok kötü olduğunu söyledi.

Batılı diplomatik kaynaklar kardeşlerin kaçırıldığını ama her hangi bir cinsel saldırıya maruz kaldıklarını yönünde bir kesinlik olmadığını belirtirken, ancak sağlık raporlarının durumu kesinliğe kavuşturacağını belirtiyor.

Olayla ilgili gözaltına alınanlar olduğu belirtilirken başka bur kaynak da ailenin Türkiye'nin Bingazi Konsolosluğu'nda tutulduğunu öne sürdü.

SALDIRI VAR TECAVÜZ YOK

Öte yandan Bingazi sınır bölgesi komutanı Albay Salih Salim, saldırı iddialarını doğrulayarak bazı kafile üyelerinin tecavüze uğradığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Saldırganların Libya güvenlik güçlerine mensup olmadığını ve olay hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Salim, “Gruba saldırı olduğu ve bazı eşyaları ile paralarının çalındığı doğru ancak tecavüz iddiaları gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

Kafilenin güvenliği için tüm tedbirlerin alındığını ve grup üyelerinin ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayan Salim, Libyalı yetkililerin saldırının sorumlularını tespit etmek için yoğun çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekledi.

MAVİ MARMARA BENZERLİĞİ

“Mavi Marmara” gemisinden ilhamla, “Mavi Marmara Kafilesi” adı verilen yardım konvoyu, Fransa, İspanya, Fas, Cezayir ve Tunus'un ardından Libya sınırına ulaşmıştı. İsrail'in Gazze ambargosunu kırmak için yola çıkan 25 kişilik konvoyda, ambulans ve okul servisi olarak kullanılacak 11 araç yer alıyor. 
Editör: TE Bilisim