Eylül ayında bir haftalık Uzakdoğu gezisi planlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti AKP kongresine denk gelince vazgeçti. Erdoğan, kongrede her şeyin kontrolünde olmasını ve MKYK listesinin istediği isimlerden seçilmesini istiyor.

İRAN PİŞMANLIĞI

Erdoğan, 6-7 Nisan tarihlerinde İran’a gitti. 7 Haziran seçimleri için partiler milletvekili listesini 7 Nisan’da YSK’ya teslim etti. Listede Erdoğan’ın bilgisi dışında değişiklikler yapıldığı yorumları yapıldı. Saray ile AKP Genel Merkezi arasında kriz çıktı. Hatta Erdoğan’ın İran gezisiyle ilgili “Keşke Tahran’a gitmeseydim” yorumu yaptığı kaydedildi.

VAZGEÇTİ

Cumhurbaşkanı, 5-12 Eylül tarihlerinde Hindistan ve Güney Kore’yi kapsayan Uzakdoğu gezisine gitmeyi planladı. Taslak program bu tarihe göre yapıldı. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP MKYK’yı toplayarak Erdoğan’ın yurt dışında olacağı 12 Eylül tarihinde Büyük Kongre kararı çıkardı. Bunun üzerine Erdoğan, geziye gitmeme kararı aldı.

LİSTEYİ DELDİRTMEK İSTEMİYOR

AKP, hafta sonu yapılacak kongrede 50 kişilik MKYK’yı belirleyecek. üç yıl boyunca partiyi yönetecek isimler bu kongrede seçilecek. Milletvekili aday listelerinde ‘hatasını’ anlayan Erdoğan, bu defa işi şansa bırakmıyor. Erdoğan’ın çevresi “Artık sıfır hata, liste delinmeyecek, tam geçecek” yorumunda bulunuyor.

Editör: TE Bilisim