AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yine Kadir Topbaş Oldu.
AK Parti, İstanbul'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile devam kararı aldı. Daha önce Recep Tayyip Erdoğan'ın da üstlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ilk dönemini bitiren Topbaş, İki dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Kadir Topbaş, 1945 Artvin-Yusufeli doğumlu. İstanbul Yüksek İslam
Enstitüsü'nden 1971'de, DGSA Mimarlık Yüksekokulu'ndan 1974'te mimar olarak mezun olan Topbaş, doktora eğitimini de İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde yaptı. Edirne-Meriç'te vaizlik, Küçükçekmece Lisesi'nde öğretmenlik yapan Topbaş, çeşitli dernek ve vakıf yönetimlerinde, Ensar Vakfı kurucu üyeliğinde bulundu. Serbest mimar da çalışan Kadir Topbaş, siyasete Milli Selamet Partisi (MSP)'nin Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcılığı ile başladı. 1977 yılında MSP’den, 1987’'de de Refah Partisi'nden iki kez Artvin Milletvekili adayı olan Topbaş, RP'nin Bağcılar İlçe başkanlığı ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyelikleri ile İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
2 Haziran 1996 tarihinde yapılan kısmi yerel seçimlerde İstanbul Bakırköy ilçesinden RP'nin başkan adayı oldu.
Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sanat ve yapılar konusunda fahri danışmanlığını yapan Topbaş, Kültür Bakanlığı İstanbul 1. Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı da yaptı. Topbaş, Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Vekili iken 1999 yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu ve seçildi. Topbaş, 
2004 Yerel Seçimlerinde İstanbul'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'nı koyarak, bu göreve seçildi. 

Editör: TE Bilisim