Başbakan Erdoğan kabine değişikliğinin ardından parti yönetiminde de geniş çaplı bir değişikliğe hazırlanıyor. 3 Ekim Cumartesi günü yapılacak Büyük Kongre'de, AK parti yönetimi tepeden tırnağa değişecek.

İlk olarak MKYK'da değişikliğe gidecek olan Erdoğan, 50 kişilik MKYK’nın en az 20’sini değiştirecek. AK Parti’ye yakın kaynaklar değişecek ismin 30’u da bulabileceğini belirtiyor.

Başbakan Erdoğan’ın MKYK’yı dinamik isimlerden oluşturması, Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel ile İstanbul Milletvekili Özlem Türköne gibi genç vekilleri MKYK’ya alması bekleniyor.

A TAKIMINDA KİMLER OLACAK?
Ancak partideki asıl değişiklik MYK’da olacak. Başbakan’ın 12 kişilik MYK’dan en az 6 ismi değiştireceği ifade ediliyor. Peki Başbakan ‘A’ takımından kimleri gönderecek ve kimlerle yoluna devam edecek?

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı: Bu koltukta partinin deneyimli ismi Abdulkadir Aksu oturuyor. Başbakan’ın Aksu’yu bu görevden alması bekleniyor.

Teşkilat Başkanlığı: Partinin en önemli görevlerinden birini Haluk İpek yürütüyor. İpek Başbakan’ın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Dolayısıyla Haluk İpek’in Teşkilat Başkanlığı’nda kalacağı tahmin ediliyor.

Seçim İşleri Başkanlığı: AK parti’nin seçim işlerini Necati Çetinkaya yürütüyor. Çetinkaya’nın dinlendirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Tanıtım ve Medya Başkanlığı: Başbakan Erdoğan Edibe Sözen’i bu göreve büyük bir beklentiyle getirse de Sözen’de umduğunu bulamadı. AK Parti kulisleri Edibe Sözen’in MKYK’ya bile girmesinin çok zor olduğunu belirtiyor. Edibe Sözen’in yerine Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ismi geçiyor

Sosyal İşler Başkanlığı: AK Parti’de Sosyal İşler Başkanı’nın da değişiklikten etkileneceği tahmin ediliyor. Bu görevi yürüten Nükhet Hotar büyük bir ihtimalle dinlendirilecek.

Yerel Yönetimler Başkanlığı: Parti’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu ismi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi. Tanrıverdi’nin bu görevde olmasa da MYK’da kalması bekleniyor.

Halkla İlişkiler Başkanlığı: Bu koltukta oturan Şükrü Ayalan’ın uzun süredir sesi soluğu çıkmıyor. Ayalan’ın görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AR-GE Başkanlığı: AR-GE Başkanlığı Reha Denemeç’e yürütüyor. Denemeç’in durumu da netlik kazanmadı. Denemeç'in  MYK’ içerisinde bir başka göreve getirilmesi olasılığı da konuşuluyor.

Ekonomi İşleri Başkanlığı: Partideki yeri garanti isimlerden biri de Bülent Gedikli olarak görülüyor. Başbakan kısa bir süre önce Gedikli’yi Mali ve İdari İşler Başkanlığı’ndan Ekonomi İşleri’ne kaydırdı. Başbakan’ın güvendiği isimlerden olan Gedikli’nin yerini koruması bekleniyor.

Mali ve İdari İşler Başkanlığı: Ahmet Edip Uğur’lu bazı uygulamalarıyla genel merkezin tepkisini çekse de Başbakan’ın güveni onu sağlam kılıyor. Yani Uğurlu’nun da görevinde kalması bekleniyor.

Dış İlişkiler Başkanlığı: Şaban Dişli’nin görevden alınmasıyla birlikte halen bu başkanlık boş bulunuyor. Buraya atama kongre sonrasında yapılacak ve dil bilen, uluslararası deneyime sahip bir isim bu koltuğun yeni sahibi olacak.

Genel Sekreterlik: Genel Sekreterlik görevini uzun bir süredir İdris Naim Şahin yürütüyor. Şahin’in kalması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim