Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, NTV’nin yayınında yerel seçimin sonuçlarını değerlendirdi. Konu döndü dolaştı, AKP’nin Antalya’daki hezimetine geldi.

CHP’liler sevinçli.. Deniz Baykal, kendi memleketi ve seçim bölgesi olan Antalya’yı geri almış oldu.. Partinin Antalya adayı Mustafa Akaydın ise Cumhurbaşkanlığı’ndan bir nevi ‘öc’ aldı.

AK Parti ise Antalya’yı kaybettiği için şaşkın ve üzgün. AKP’lilerin hiç beklemediği bir şeydi, Antalya’yı CHP’ye kaptırmak. Yapılan ‘yatırımların’ çok başarılı olduğu ve bunun getirisinin seçimlerde görüleceği düşünülüyordu.

Şimdi AK Parti başta olmak üzere seçimi değerlendirme çalışan herkes “Antalya nasıl el değiştirdi” sorusunun cevabını arıyor. Antalya’yı iyi bilen Ali Bulaç bu sorunun cevabı olarak metro inşaatı başta olmak üzere Antalya halkının canını sıkan detayları anlattı:

“Bir siyasi parti ne zaman başarısız olur.. Bir, parti devletle çatışırsa.. İki, merkez seçmenini unutursa.. Üç, beceriksiz olursa.. İşte Antalya’da seçimi kaybetmelerinin en önemli nedenlerinden bir tanesi bu sonuncusudur.

Mühendislik hatası olmuş, iş becerilememiş ve metro şehrin ortasından geçmiş. Esnafın hayatını öldürmüşler.. Alışveriş durmuş. Ve bundan mağdur olan büyük kesim insan var..

AK Parti’nin güvendiğinin tam aksine bir durum. Rant dağıtılmış, yeşil alanlar imara açılmış, bu rant dağıtımı sırasından haksızlıklar yapılmış, hasetler-kıskançlıklar ortaya çıkmış. Dolayısıyla hizmet vermeye çalışırken Antalya’yı kaybettiler, kendi ayaklarına sıkmış oldular..”
Editör: TE Bilisim