Beldelerin ilçeye dönüşmesi ile 8 yeni ilçeye kavuşan İstanbul’da Ak parti geçen hafta sonu Sultangazi,Arnavutköy,Beylikdüzü ve Başakşehirde ilçe kongrelerini gerçekleştirdi.

 

ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul’da Sultangazi, Arnavutköy, Beylikdüzü ve Başakşehir’de ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. 2009 Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti  İlçe Kongreleri start aldı. Kongre heyecanını yaşayan ilk ilçelerden biri Sultangazi oldu. Cumartesi günü Saat 12.00'de başlayan kongrede Murat Atım, 261 oyla tekrar ilçe başkanı seçildi. Sultangazi kongresinden sonra diğer ilçe kongresi ise Arnavutköy’de yapıldı.  Arnavutköy Kapalı Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayan kongre, akşam saatlerinde son buldu. Kongrede tek aday olan Ercan Ünver’e sandıktan 215 oy çıktı.Pazar günü yapılan Başakşehir ilçe kongersidne ise Ahmet Selim Köroğlu 375 oy aldı.Pazar günü yapılan bir diğer ilçe kongresi ise Beylikdüzü’nde oldu.

Gerçekleşen kongreler ile tatlı bir heyecan yaşandı. Kaya Ramada Otel’de yapılan Beylikdüzü Kongresinde  Celal Babayigit; İkitelli Spor Kompleksi’nde yapılan Başakşehir Kongresinde ise Ahmet Selim Köroğlu ilçe başkanı seçildi. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrelerde İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte çok sayıda Bakan, Belediye Başkanı ve Milletvekilleri katıldı. Kongrelerde birer açılış konuşması gerçekleştiren protokol üyelerinden sonra İl Başkanı Aziz Babuşçu bir konuşma gerçekleştirdi.

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARINA VURGU

 

Babuşçu, Konuşmasında teşkilat çalışmasının önemine vurgu yaparak, bir siyasi partinin en önemli organı olarak nitelediği teşkilatların siyasal yaşamda büyük başarılar elde edilmesinde öncelikli etken olduğunu söyledi. "Siyasi projeleriniz ne kadar doğru ve ışıltılı olursa olsun, eğer bu düşünceler bir makinenin dişlileri gibi işleyen sağlam bir teşkilat yapısı içinde halka sunulmuyorsa, bir anlam ifade etmeyecektir." diyen Babuşcu, coşkunun ve heyecanın doruğa çıktığı lokal bayram günleri havasında geçen kongreleri, her zaman yenilenmek, tazelenmek, yeniden enerji ve heyecan depolamak, asla eskimeyecek ilke ve değerler etrafında yeni bir ruh ve yeni bir coşkuyla bir daha kenetlenmek için fırsat olarak değerlendirdi. İl Başkanı Babuşçu, "Kongreler deyince mutlaka vurgulanması gereken bir başka husus da, sonuçlar ne olursa olsun kongreleri, birlik ve beraberliğimizin iyice pekişmesi için vesile kılmaktır. Her kongrede birlik ve beraberliğimiz daha da perçinlenecektir. Bizim gibi ülkesine sevdalı siyasi hareketlerin kongrelerinde kazananlar olabilir ama kaybeden asla" şeklinde konuştu.

TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞİM

Babuşcu, kongre sürecinin ardından AK Parti ilkeleri haricinde, tepeden tırnağa bir değişim yaşanacağı mesajını verdiği konuşmasında, "Her yanlışımızdan ders çıkararak, birbirimizi gerektiğinde dostça kardeşçe uyarıp hatalarımızı asgariye indirerek, AK Parti'yi AK Parti yapan ilkelere bütün gücümüzle sarılarak, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında temsil ettiği "Şiir Okuyan Adam’ı" milletle buluşturan o doğuş ruhunu her gün yeniden tazeleyerek hedeflerimize birer birer varacağız"  İfadelerine yer verdi. AK  Parti’nin millet ile el ele siyaset anlayışına bir kez daha vurgu yapan Babuşçu, "Biz bu siyaset dünyasına ne saraylardan geldik, ne yüksek kulelerden, ne plazalardan, ne zengin sofralarından ! Biz milletin bağrından çıktık. Biz yoksulun sofrasından kalkarak geldik. Biz açın acısını, garibin çilesini ta yüreğimizde duyarak, biz ezilmişin, itilmişin, örselenmişin duasını alarak çıktık yola. Biz Pınarhisar Cezaevi’nin şiir kokan duvarlarından azim, inanç ve kararlılık devşirerek geldik siyaset meydanına ! Bizi biz yapan her şeyden önce bu ruhtur. Bu AK Parti ruhudur. “ sözleri ise salonu dolduran yüzlerce partili tarafından ayakta alkışlandı.

 

MUHAFAZAKAR DEMOKRAT

AK Parti  teşkilatlarının “Muhafazakar Demokrat” kimliğini tüm gücü ile koruyacağını; İnançlardan, kültürden, tarihten ve kadim geleneklerden beslenerek inşa edilen bu kimlikten asla taviz verilmeyeceğini söyleyen İl Başkanımız Aziz Babuşcu, “Her zaman ahlakı, her zaman erdemi, her zaman iffeti, doğruluğu, paklığı ve safiyeti gözeterek yapacağız siyaseti” şeklinde konuştu.

HAYIR TEMENNİSİ

Babuşçu, AK Parti İstanbul il örgütünün, 2011 seçimlerinde gücünü ve başarısını bütün Türkiye’ye göstermek yolunda kenetlenmeye, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya devam edeceğinin altını çizdi. Babuşcu konuşmasını, kongrelerin, ilçelere, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisi ise noktaladı.

 

 

Editör: TE Bilisim