Ak Parti İstanbul il Başkanlığı'na Selim Temurci getiriliyor

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu'nun 2007 de TBMM ne gitmesinden sonra o dönem yerel yönetimlerden sorumlu yardımcısı Aziz Babuşçu il başkanı olmuştu.  Aradaki önemli benzerlik 7 yıl sonra bu kez de Aziz Babuşçu'nun TBMM.ne gidecek olmasından dolayı yine yerine yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Ekonomist Selim Temurci'nin kongrede tek aday olması şans yerel yömetim birim başkanlarından yana dedirtti.

İstanbul Times Haber Merkezi

8 Şubat'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olan İstanbul il kongresi, aynı zamanda bir devir teslim törenine sahne olacak. Aziz Babuşçu bu kongrede koltuğunu genç bir isme, Selim Temurci'ye teslim edecek.

Selim Temurci kimdir? Selim Temurci hakkında bilgi. Selim Temurci'nin Facebook, twitter, instagram hesapları

SELİM TEMURCİ HALEN BAŞKAN YARDIMCISI

Selim Temurci, halen yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

SELİM TEMURCİ KİMDİR ?

Selim Temurci, 1970 doğumlu. Rizeli. Çayeli İmam Hatip Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Özel sektörde başarılı işler yapmış  bir profesyonel. Ak Parti, yeni dönemde İstanbul'u Selim Temurci ile ileriye taşımak istiyor.

Aziz Babuşçu ise  haziran seçimlerinde milletvekili olacak ve Ankara'da Meclis'te siyasete devam edecek.

Ak Parti'nin önemli bir eşikte İstanbul gibi bir dünya metropolünü genç bir başkan'a emanet edecek olması da Ak Parti'de gençlerin önü açık dedirtti.

1970 Rize – Çayeli doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Temurci, Marmara Üniversitesi’nde ekonomi alanında Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevleri olan Temurci, halen Köprü Grubu Derneği’nin de başkanlığını sürdürmektedir. Özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapan Temurci, dış ticaret, finans ve pazarlama konusunda eğitimler vermektedir. İyi derecede İngilizce bilen Temurci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim