Geçtiğimiz günlerde İstanbul il başkanı olarak atanan Bayram Şenocak başkanlığındaki il yönetimi, İstanbul ilçeleri için yapılması beklenen kongreler hakkında çalışmaları ve değerlendirmelerini bittirerek kalacak ve gidecek ilçe başkanlarını kesinleştirdi.

Görevinin ilk haftasını hayırlı olsun ziyaretleri ile geçiren Bayram Şenocak herkesin merakla beklediği İstanbul ilçe kongreleri için geniş bir çalışma ve istişareler yaptı.

Şenocak bu bağlamda başta partisinin ilçe başkanları, belediye başkanları, İstanbul milletvekilleri ve diğer teşkilat mensuplarıyla toplantılar yaptı. Bu toplantılar ve istişareler sonucunda AK Parti İstanbul ilçeleri için kongre tarihleri ile beraber gidecek ve kalacak olan ilçe başkanlarının da isimleri de netleşmiş oldu.

Medyaya yansıyan bilgilere göre İstanbul’un 39 ilçesinde 14 ilçe başkanının görevine devam edeceği, 25 ilçe başkanının ise değişeceğinin kesinleştiği belirtiliyor.

Alınan bu kararın önümüzdeki bir iki gün içinde veya en geç Pazartesi günü bizzat bütün ilçe başkanlarının tek tek aranarak tebliğ edileceği belirtiliyor.

Öncelikle devam kararı alınan ilçelerde, ardından yeni ilçe başkanlarının belirleneceği ilçelerde ve son olarak da İstanbul il kongresi yapılarak Kongre sürecinin tamamlanacağı belirtiliyor.

İlçe Kongrelerinin Mart ayı başında başlayacağı İl Kongresinin ise Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başında yapılıp kongre süreçlerini tamamlaması bekleniyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim