Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "1 Kasım tarihi kırılma noktasında herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Yapmayanlara tarih hesabını soracaktır. 1 Kasım bayramınız şimdiden mübarek olsun" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda AK Parti İstanbul milletvekili adayları tanıtıldı. 

Toplantıda konuşan Güllüce, dünyanın çeşitli yerlerinde akan kan nedeniyle gerçek anlamda bir bayram neşesi ve sevinci yaşanmadığını belirterek, hac görevini yerine getirirken hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. 

Güllüce, 1 Kasım tarihinin bir bayram olacağını ve yaşanan üzüntüleri unutturacağını ifade ederek, bunun için tüm teşkilatın el birliğiyle, özveri içinde çalışması gerektiğini söyledi. 

Bakan Güllüce, şöyle devam etti:

"Ortaokul lise yıllarında bir münazarada İmam Gazali'den bahsettim diye bana neler çektirdiler. Türkiye o gün öyleydi, bugün 'Bismillah' diyerek seçime giden bir Türkiye var. O günlerde bir İmam Hatiplinin Başbakan olacağı bir Türkiye'yi hayal edemiyorduk ama bir İmam Hatipli bugün Cumhurbaşkanı oldu. Siz gençler bunu gördünüz. Öyle bir dönem oluşturuldu ki düşüncelerinizi, inancınızı rahatlıkla söyleyemezdiniz. İnsanlar etnik kimliklerini açıklayamazdı. Bugün istediğinizi söyleyebileceğiniz bir Türkiye var. Belediye Başkanı olduğum dönemde Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayamazdık. Şimdi dilediğiniz kadar Kutlu Doğum Haftası yapacağınız özgür bir Türkiye'de yaşıyorsunuz. Ne mutlu siz gençlere."

Güllüce, AK Parti'nin yaptığı devrimlerle Türkiye'nin kılıfını değiştirdiğini ve başka birTürkiye oluştuğunu dile getirerek, AK Parti'nin yeniden milliliği ve yerliliği inşa ettiğini kaydetti. 

AK Parti'nin, yok edilmeye çalışılan Anadolu kimliğini tekrar hayata geçirerek, 1 Kasım'da yeniden başarılı olacağını anlatan Güllüce, "Hepimiz 'Allahım bizlere Selahaddin Eyyubi ruhu ver' diye dua etmeliyiz. 1 Kasım tarihi kırılma noktasında herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Yapmayanlara tarih hesabını soracaktır. 1 Kasım bayramınız şimdiden mübarek olsun. Allah hepimize zafere gitmeyi nasip etsin" diye konuştu.  

"Bütün teşkilatı seferberliğe çağırıyorum"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise AK Parti'ninTürkiye'ye lokomotif olmuş bir teşkilatı olduğunu kaydetti.

Ataş, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı boyunca Türkiye'yi eğitim, ekonomi, ulaşım ve sağlık alanında hayal bile edilemeyecek noktalara taşıdığına işaret ederek, bu başarının ardında kadın ve gençlik kollarının çok emeği olduğunu söyledi.

Ataş, AK Parti'nin önünü demokratik usullerle kesemeyeceğini anlayan muhalefetin yan yana bile oturmayacağı siyasi partilerle bir araya geldiğini ifade ederek, "HDP barajı geçerse AK Parti iktidardan düşer diye hesap yaptılar. Etiler gibi en lüks semtlerdeHDP'ye oy çıktığına hep birlikte şahit olduk. İktidar olma ve koalisyon kurma çalışmalarında hepsi ipe un serdi. 1 Kasım seçimleri Türkiye'nin ölüm kalım noktasındaki en önemli eşiğidir. Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi aynıdır. Bu nedenle bütün teşkilatı 7 gün 24 saat seferberliğe çağırıyorum" ifadelerini kullandı. 

"Herkes 4 ay önceki Türkiye'yi özlüyor" 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise başta şehit aileleri olmak üzere tüm İstanbulluların bayramını tebrik etti. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak büyük bir aile olduklarını dile getiren Temurci, Mekke'de meydana gelen kazada vefat eden hacı adaylarına rahmet diledi.

Temurci, fedakarlık kavramının AK Parti siyasetini özetleyen en güzel kelime olduğunu aktararak, AK Parti'nin sesini ve nefesini İstanbul'un her yerine taşıyan mahalle başkanlarına teşekkür etti ve 1 Kasım'a kadar durmadan yorulmadan bir çalışma istediklerini vurguladı.

Temurci, "Tarihi bir dönemin arifesindeyiz. Onların AK PartiRecep Tayyip Erdoğandüşmanlığı aslında güçlü Türkiye istememelerinden kaynaklanıyor. Güçlü Türkiye ve AK Parti isteyen milletimiz, önümüzdeki dönemde Allah'ın izniyle en güçlü sesi ve selamıİstanbul'da bütün teşkilatlarıyla birlikte verecektir. Bundan şüphemiz yok. Bize oy versin ya da vermesin herkes 4 ay önceki Türkiye'yi özlüyor. Bizim şu anda AK Partililer olarak bu özlemi ülkenin istikrarı adına 1 Kasım'da yeni bir başarıyla taçlandırmamız lazım" diye konuştu.

"Seçimlerde huzur, güven ve kardeşlik kazansın"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da davetlilerin bayramlarını tebrik ederek, tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Yaşanılan zorlukların ilk ve son olmadığını belirten Topbaş, "Son menzile varıncaya kadar mücadelemiz hep birlikte devam edecektir. Bunun bilincinde çalışarak geleceğe yürüyoruz. Bunun inancıyla yorgunluk nedir bilmiyoruz, sefer bizden zafer Allah'tandır. Terörü besleyenler milletimizin güven duygusunu yok etmek ve korkuyu yaygınlaştırmak istiyorlar. Genel seçimlerde huzur, güven ve kardeşlik kazansın" dedi.

-Notlar

Program öncesi salondaki tüm koltuklara Türk bayrağı ve AK Parti flamaları bırakılırken, Başbakan Davutoğlu'nun teşkilatlara gönderdiği görüntülü bayram mesajı da gösterildi.

Toplantıya İsmail KahramanAziz Babuşcu, Hayati Yazıcı, Volkan Bozkır, Burhan Kuzu,Mehdi EkerMustafa ŞentopEkrem Erdem ile diğer milletvekili adayları katıldı.

İstanbul ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilat başkanlarının da hazır bulunduğu toplantı sonunda adaylar ve vatandaşlar bayramlaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim