İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 bütçe görüşmelerinde belediye meclis üyelerine bir brifing veren İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın konuşmasının ardından 154 evet, 64 ret oyuyla bütçe meclisten geçti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bu arada CHP Grubu adına söz alan Hakkı Sağlam, bütçeyle ilgili bütün maddeleri tek tek eleştirdi. Bununla da kalmadı ve alaylı bir tavırla sizin döneminize ait 22 sene İstanbul için heba oldu diyerek, AK Parti’li meclis üyelerini tahrik etti. İBB’nin bugüne kadar yaptıklarını görmezden gelen ve 20 dakika konuşması olmasına rağmen kürsüyü 40 dakikadan fazla bir zaman kullanan CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, babası yaşında Başkan Topbaş’la da ironi yaparak alay etmesi üzerine daha fazla dayanamayan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, söz alarak Sağlam’ı sert bir dille eleştirdi. Taşyürek, “Rabbim bir insana gülün içindeki dikeni görüp gülü görmemeyi nasip etmişse bunun için bizim yapacağımız hiçbir şey yoktur.”

SERMAYE GİDERLERİ, BU HALKA, BU MİLLETE KALICI OLARAK YAPILAN YATIRIMLARI İFADE EDER

Tüm meclisi selamlayarak konuşmasına başlayan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Bildiğiniz gibi ben teknik bir insanım. Mali konulara da biraz yakın bir arkadaşınızım, bir kardeşinizim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda sayın başkanımızın, büyükşehir belediyemizin yöneticilerinin, meclisimizin gündemine getirdiği bütçeye bakıldığında sermaye giderleri denen rakamın bu bütçenin içerisinde yüzde 50’den fazla bir oranda olması zaten her şeyi söylemektedir. Sermaye giderleri, bu halka, bu millete kalıcı olarak yapılan yatırımları ifade eder. Bunun dışındaki her şey, söylenen sözler havada kalır. Hepsi hikâye olur arkadaşlar” diye konuştu. 

“BOŞA GEÇEN 22 YIL İFADESİ DOĞRU DEĞİL”

Konuşmasına devam Taşyürek, "Tabi şunu söylemem gerekiyor bir de siyaseten, sayın başkanımız burada, diğer kendisine yapılan eleştirilerle ilgili mutlaka cevaplarını verecektir ama ben siyaseten şunu söylemem gerekiyor. Rabbim bir insana gülün içindeki dikeni görüp gülü görmemeyi nasip etmişse bunun için bizim yapacağımız hiçbir şey yoktur.

Ve ayrıca Allah aşkına şunu söyleyeyim; bir büyükşehir belediyesi meclis üyesinin İstanbul’a, İstanbul gibi bir güzel bir kente, İstanbul gibi harika bir kente, İstanbul gibi bir dünya kentine aidiyet hissetmeyip de bunun belediyesine “belediyeniz” demesi “Şirketiniz” demesini bunu da çok doğru karşılamadığımı kayıtlara geçmesi için de söylemem gerektiğini ifade ediyorum.

Değerli Arkadaşlar, eminim ki sizlerde benim gibi “boşa geçen 22 yıl” ifadesinden zaten gülümsediniz. Burada bir gülümseme oldu. Rahatsızlık duydunuz o gülümsemeyle beraber.

Büyük milletimiz, katıldığımız her seçimde bu ifadeye zaten fazlasıyla cevabını verdi vermeye de devam edecek.

Maalesef ki yine üzülerek görüyoruz ki, bu arkadaşlarımız milletimizin, İstanbul halkının, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanımıza ve siz saygıdeğer meclis üyelerimize verdiği desteği görmeyerek, genel seçimlerde mensubu olduğumuz partiye, bu millete hizmet etmekte gurur duyduğumuz partimize verdiği desteği görmeyerek burada olayı ironi şeklinde alaycı tavırlarla “boşa geçen 22 yıl” şeklinde ifade edilmesinin çok doğru olmadığını, bunun milletimizin de sinesinde bir yara olacağını düşünüyorum. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin iradesiyle, AK Parti siyasi iradesiyle yaptığı, başkanımızın başkanlığında yaptığı hizmetler ortadadır. Ve bunu hepimiz, İstanbul’da yaşayan bu kentin evlatları olarak her birimiz zaten görüyoruz ve yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İZMİR MALUMUNUZ

Bir notunun daha olduğunu, onu da meclisle paylaşmak istediğini söyleyen Taşyürek, “Bizim, başkanımızın, bürokrasimizin, AK Parti Yönetiminin İstanbul’u getirdiği nokta da ortada. Ama arkadaşımızın mensubu olduğu partinin yönettiği İzmir, malumunuz olduğu üzere İzmir’de kağıt bilete dönüldü birara, normal bileti bile yönetemediler. Kağıt bilete taaa 10-15 yıl öncesine dönüldü. Bunu da bu milletin ve sizin takdirlerinize bırakıyorum.

Son söz olarak geçmişte olduğu gibi inşallah yüzde 90’lara varan oranlarda gerçekleşeceğine inandığı bu güzel bütçeyi hazırlayarak meclisin önüne getiren başta sayın başkana, genel sekretere, genel sekreter yardımcılarına, bütün belediyenin çalışanlarına, memurlara, işçilere, şahsı ve meclis adına teşekkür ettiğini, bütçenin İstanbul’a hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim