Darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yurt içinde kapsamlı bir anma programı hazırlayan AK Parti, yurt dışında da hem şehitleri anmak hem de FETÖ'yü anlatmak için âdeta seferberlik uygulayacak. İngiltere, Belçika, Almanya, Fransa, Avusturya ve Hollanda olmak üzere 6 ülkede 8 noktada düzenlenecek büyük salon toplantılarına o ülkelerin Sivil Toplum Örgütleri ve siyasetçileri de davet edilecek. Aynı şekilde Türkiye'deki etkinliklere de dışarıdan davetliler çağrılacak.

Bütün dostluk grupları ve yurt dışı komisyonları, muhataplarıyla bir takım çalışmalar yapacak. Yine, üniversiteler, akademi dünyası da uluslararası partnerleri ve muhataplarıyla bilgi paylaşımında bulunacak. Bunların yanı sıra ekonomi dünyası ve iş dünyası da yurt dışında bazı etkinlik düzenleyecek. Yurt dışındaki muhataplara dokümanlar, broşürler dağıtılarak FETÖ'nün gerçek yüzü anlatılacak.

Etkinliklerde bir yandan milletin ne kadar büyük bir fedakârlıkla FETÖ terör örgütü ile mücadelede ettiği, diğer yandan FETÖ'nün gerçek yüzü ile bu örgütle mücadele kapsamında kaydedilen gelişmeler anlatılarak FETÖ'nün yurt dışında Türkiye'ye karşı yürüttüğü algı operasyonu kırılmaya çalışılacak. FETÖ ile mücadelenin evrensel hukuk ilkeleriyle yapıldığı anlatılacak.

Öte yandan 15 Temmuz'da başta İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olmak üzere birçok anma programına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anma haftası boyunca 15 Temmuz şehitlerinin mezarlarını ziyaret edeceği bildirildi.

.

Editör: TE Bilisim