Engelliler haftası sebebiyle Ak Parti Başakşehir ilçe Başkanlığı Aygünler Resteurant’ta Engelli vatandaşlarla bir araya geldi
Başakşehir’de tek organize engelliler olan Başakşehir Ak Parti Engelliler komisyonunun organize ettiği toplantıda engellilerin sergilediği oyunlar  ve çaldıkları müzikle neşeli  unutulmaz bir gün geçirdiler.

Engelliler Toplantısına Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet selim Köroğlu‚ Ak Parti Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri‚ Başakşehir Ak Parti Engelliler Komisyonu Başkanı Kerim Yavuz‚  Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin Sosyal İşler Müdürü Ayhan Metin‚  Muhtarlar ve STK temsilcileri Katıldı.

Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Engelliler haftası münasebetiyle düzenlenen programda konuşma yapan Ahmet Selim Köroğlu;  Engellilerle ilgili olarak gerek Merkezi Hükümetimiz gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse İlçe Belediyemiz hakikaten çok özverili planlı ve disiplinli  çalışmaktadır. Anayasa değişikliğinde yapılan çalışmaların 1. Maddesi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşittir ilkesi çerçevesinde çıkıyor idi‚ anayasa değişiklik paketi çerçevesinde dört tane sosyal gruba yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği konusunda bir hak sağlıyor.  Yaşlılarımız‚ çocuklarımız‚ özürlülerimiz‚ şehit aileleri ve yakınları olmak üzere pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gerektiği yönündedir.  Yapılan bu çalışmalar bir yardım felsefesi değil bir hak iddiasıdır‚ dedi.

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin Başakşehir Belediyesini Özürlülerin ulaşım sıkıntısını çözmek amacıyla  asansörlü 2 aracı Başakşehirli engellilerin hizmetine sunduklarını belirtti. Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünün de  Başakşehir’de Engelli haritası çıkarmaya çalıştığının bu çalışma bittiğinde Başakşehir’de  hangi evde nasıl bir engelli olduğunu bileceğiz ve her zaman yanında olup yardımcı olacağız‚ dedi.

Editör: TE Bilisim