AK PARTİ BAŞAKŞEHİR HALKI DİNLİYOR
Geçen hafta Çalışma ve soysal Güvenmlik Bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer ile sanayicileri buluşturan Ak Parti Başakşehir ilçe balşkanlığı   bu kez de Güvercintepe mahallsinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.
3.Bölge Milletvekili Mehmet Domaç Teşkilatını Yalnız Bırakmıyor
Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Mehmet DOMAÇ ,Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet Selim KÖROĞLU,, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt UYSAL ,Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları , Yönetim Kurulu Üyeleri,Belediye Meclis ,İl Genel Meclis Üyeleri,Güvercintepe Mahalle Yönetimi, Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim DİNÇ ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
 
STK toplantısında Türkiye gündemi  ile ilgili açıklama yapan 3. Bölge Ak Parti Milletvekili Mehmet Domaç hükümetin demokratik açılımla ilgili atmış olduğu önemli adımları çok çabuk unutulduğunu vurguladı. Domaç sözlerine şöyle devam etti : malesef bugüne kadar sürdürülen siyasetler sonucu insanlar  ötekileştirildi farklılaştırıldı. Buda Türkiye’nin gelişmesini önledi demokratikleşmesini önledi ve Türkiye’deki insanların kardeşçe kucaklaşmasını önledi. Aynı ilçede yaşayan aynı ırmakta yüzen aynı dağlarda çiçek toplayan insanlar birbirlerine farklı bakması toplumumuzu gerdiğini söyleyen Domaç bizim ülkemizde Türklerle Kürtlerin, Alevilerle Sünnilerin hiçbir kavgası yok aslında biz bu özgürlüklerin yaşanmasından yana olan bir partiyiz. Çünkü biz farklılıklarımızla Türkiye’yiz, hepimiz birlikte yaşamayı hedefleyen bir ülkeyiz. dedi.
Domaç konuşamsının devamında biz bu ülkenin farklılıklarıyla gelişebileceğine inanan insanlarız. Türkiye bu çekişmeleri bir kenara bırakarak sorununu çözerse ekonomik olarak dünya sıralamasında 17. Sıralardan 7. Veya 8. Sıraya inmesi olanaklıdır. Biz bu birlikte yaşamayı sağlayabileceğiz onun için milli birlik beraberlik ve kardeşlik projesi var.
Mill Birklik Projesi Başarılı Olmak Zorunda
Bunun 4 tane boyutu var siyasal, sosyal, ekonomik ve terör boyutu var. Malesef  bu terör belasından ülkemiz çok çekti Türk  ya da Kürt olması önemli değil  40 bin insanımız öldü hepsi bizim insanımız. Çoğumuz ölen çocuklarımızın cenaze namazlarına birlikte duruyoruz, hiç farkımız olmadığını iyi bilmeliyiz.  Biz bu sorunu çözmek zorundayız.
Biz aslında bu sorunun çözülmesi ile ilgili olarak ciddi adımlar attık. Bunlar Türkiye’de çok çabuk unutuluyor. Örneğin, Türkiye’de insanlar çocuklarına istedikleri isimleri koyamıyorlardı nüfus memurları çocukların isimlerini dikte ettiriyorlardı. Türkiye yaklaşık 25 yıl olağanüstü halde yaşadı. Bunun açıklaması şu İstanbul’da bir yasanın uygulanması farklı Diyarbakır’da, Mardin’de farklı uygulanıyor demektir, biz bunu kaldırdık ortadan.   O zaman şu söyleniyordu OHAL kalkınca terör sorunu çözülür deniyordu, ama çözülmedi.  Kişiler kendi ana dillerinde konuşamıyorlardı. Kendi ana dillerinde şarkı söyleyemiyor, kitap yazamıyorlardı. Kendi dillerini öğrenemiyorlardı. Şimdi hepsini yapabiliyorlar. Bunu yaşamayan bilemez bunun sıkıntısını hissedemez.  Hissettiğimiz zaman göreceğiz ki bu çok zor, çok ciddi bir durum. Bu insanlar uydu yayını aracılığıyla yurt dışından yayın yapan yayınları izliyorlardı.
TRT ŞEŞ'İ (6) BİZ KURDUK
Biz TRT 6 yı kurduk karşı çıkanlar bu gün bir yıl sonra karşı çıktıkları kanalda çıkıp konuşma yapıyorlar.  Dünya gelişiyor farklılaşıyor,  üniversitelerde enstitüler kuruluyor. Halen eksikliklerimiz var ama bunları yetiştireceğiz.
Binlerce yıldır bu topraklarda bir arada yaşamış  olan hristiyanlar vardı, ne oldu göçmeye zorladık. Terör ortaya çıkınca biz ne yaptık. Köyleri yaktık biz onları zorla göçe sevk ettik o insanları anlamalıyız. Onlarda bizim annelerimizin ağlamasını anlamalılar birbirimizi anlamalıyız. Biz bu sosyal sorunları çözmek zorundayız. Bu ülkenin vatandaşı olarak onlara eşit davranmalıyız. İşte demokratik açılım bu demokratik açılım birlikte yaşama becerisi göstermektir.  Bunun için yapılan yanlışları eksikleri ortadan kaldırmak gerekirse Anayasa değişikliği yapmaktır. Çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak dünyada saygın bir yerde olmak istiyorsak bunları yapmak mecburiyetindeyiz dedi.
Halk Sorunlarını Yetkillere Direkt Anlatabiliyor
Güvercintepe STK Temsilcileri dile getirdikleri sorunları değerlendiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dile getirilen sorunların tamamına yakının süreç içinde planlandığı ve şu anda hangi aşamada oldukları ile ilgili bilgi verdi.
Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu katılımcıların toplantıya göstermiş oldukları ilgiden dolayı memnun olduklarını ve herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Köroğlu, yerel siyasetle ilgili olarak muhalefetin söylediği herhangi bir şey olmadığını ve şunu yapamadılar bunu yapamadılar dedikleri de bir şey yok.  Farklı farklı konularda bir şeyler söylüyorlar ben onlara bir şey söylemek istemiyorum.
 Ama ben genel siyasetle ilgili şunu demek istiyorum. Demokratik açılıma karşıyız diyorlar, neden karşısınız?  Maraşlar, Çorumlar, Madımaklar tekrar yaşanması için mi karşısınız.    
Demokratik açılıma karşıyız, neden karşısınız? 40 bin insan öldü bir 40 bin insan daha ölsün diye mi karşısınız.?
100 milyar dolar paramız gitti bir 100 milyar dolar paramız daha gitsin diye mi karşısınız?
Anayasa değişikliğinin yapılmasına karşıyız, neden karşısınız? 411 elin kabul ettiği başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili 11 tane Anayasa Mahkemesi üyesi karşı dursun diye mi? Yasak sürsün diye mi karşısınız.
Biz Anayasa düzenlemesine karşıyız, bir düzenleme yapıldı Meslek Liselerinin katsayı ile ilgili sorun ortadan kalksın diye. Danıştay’ın Bilmem kaçıncı dairesi bu kararı iptal etsin diye mi karşısınız.
Biz Anayasa değişikliğine karşıyız. 16 milyon oy almış bir partinin kapatılmasına bir kişinin karar vermesi ya da dava açması düzeni devam etsin ve 11 kişi bunu oylasın diye mi karşısınız?   
Yerel Muhalefette, geçenlerde Başakşehir Belediyesi’nde  imar  ifraz çalışmaları ile ilgili Başakşehir Belediye Başkanımıza yetki verilmesi ile ilgili olarak Muhalefet meclis üyeleri vay siz böyle bir yetkiyi nasıl verirsiniz diye karşı çıktılar. Orda arkadaşlarımız Muhalefet Meclis üyelerine sordular ya siz Şahintepe’ye, Güvercintepe’ye vatandaşa gittiğinizde ne diyeceksiniz? Biz bu yetkiyi çıkacak sorunlara, tıkanmaları çözebilsin diye verdik. 
Zengin Bölgeden Alıp Gelişmemiş Bölgeye Yatırım Yapacağız
Emlak Vergilerle ilgili olarak. Altınşehir, Ziyagökalp, Güvercintepe ve Şahintepe’den toplanan vergilerle buraya yapılması gereken yatırımların yapılması mümkün değil belediyemiz Başakşehir ve Bahçeşehir’den topladığımız vergilerle buralara hizmet götürmeye çalışıyoruz.  Yani siz buralardan vergi toplamayalım ve hizmet götürmeyelim mi diyorsunuz? Buraya asfalt ve hizmet götürmeyelim mi? Vatandaşa gittiğiniz zaman ne söyleyeceksiniz dedik inanın hiçbir şey söyleyemiyorlar.
 
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim
Editör Hakkında
Yorumlar