Cahiliye döneminde Arap kabileleri kendi içlerinde birbirleri ile en şiddetli kan davalarını yaşarken bile bir dış düşman belirdiği zaman o davalarını unutur dış düşmana karşı yek vücut olurlardı.

Rusya 
İran 
Çin

Hatta Amerika başta  olmak üzere bir çok  devletin kendi menfaatleri için Beşar Esad’a destek vermelerinin kendileri için bazı haklı gerekçeleri olabilir. 

ABD başlangıçta Esed’in gitmesini istemişti ama DEAŞ’ ın ortaya çıkması ile ABD önceliğini Esed’in değil DEAŞ’ ın gitmesine verdi.

Hükümet her ne kadar açıkça bunu demezse de az çok mürekkep yalamış herkes yap bozun parçalarını yan yana getirdiği zaman bunun böyle olduğunu çok rahat görür.

Hükümetin Suriye politikası çok sağlıklı değildi ama şu an onu tartışmanın vakti değil 
 
Hükümetimizin Suriye Politikasının baştan beri sakıncalı olduğunu söyleyen birisiyim. Ancak bu saatten sonra biz ABD gibi Beşar kalsın  DEAŞ ile mücadele edelim diyemeyiz.

Neden mi anlayım. Çünkü bu zalimin babası Hafız zalimi yıllarca PKK yı BEKA vadisinde besleyip ülkemize saldırdırttı. 

Hama ve Humus‘ta on binlerce alimi bir araya toplayıp katlettirdi. Şu an Türkiye Esed’ i göndermezse Esed nefes aldığı ilk  gün  PKK içinde silahlı mücadeleyi savunan kesime para ve silah vererek ülkemize saldırtacağını 12 yaşındaki çocuk dahi   bilir. 

ABD ikili oynuyor  laf ile Esed gitsin diyor ama Rusya ile el atında anlaştı 

Hükümet 6 ayda Beşar Kaçacak diyerek Suriye’yi Libya ile karıştırdı.

Ayrıca ABD de dik durup sözünde durmadı. Halk tabiri ile TÜRKİYE’ye kazık attı. 

Suriye de’ her kesimin bir arka çıkanı var. TÜRKMENLER ‘e Türkiye sahip çıkacağını söyledi ama PUTİN zalimi  bir uçak ve bir pilotunu bilerek feda edip Türkiye’ nin Türkmenleri korumasını engelledi.

Rus politikacılarda yalan ve hile bitmez  

Putin bölgede ki büyük hesapları için bir uçak ve bir Pilot feda ederek Suriye’ ye yakın en domokratik ve en güçlü bir ülke olan Türkiye ‘yi  bölgede tek bir uçak   uçuramayacak hale getirdi. O uçak bizim ülke sınırını ihlal etmeseydi ve biz de düşürmezseydik bugün Rusya Türkmenlerin üstüne bu kadar rahat bomba yağdıramayacaktı. Biz Rus  uçağını düşürdük diye sevinirken onlar  hava bombardımanı ile zalim Beşar’ın yolunu açmaya başladılar.

Bütün eksik ve hatalarına rağmen hükümetin yanında olma zorunluluğumuz var 
Bugün PKK nın saldırıya geçmesinin en önemli nedeni Rusya,İsrail,Suriye ,İran ve ülkemizin gelişmesini istemeyen diğer ülkelerin PKK yı cesaretlendirmelerinden dolayı barış süreci devam ederken yataklarında uyuyan iki POLİS’in şehit edilmesi neyin nesi oluyor ? 

İlk günden beri  Hükümetinizin Suriye  konusunda daha sağlıklı düşünebilmesi gerektiğini söyleyen birisi olduğum halde  bugün ben demiştim demenin kimseye faydası yok. Bu  aşamadan sonra Türkiye ‘ yi seven her kes Beşar Esed’in ve partisi BAAS ‘ın içinde olduğu bir hülkümetin Suriye’de iş başında olması Türkiye için FELAKET bir senaryodur. 

Kim ne derse desin ben TÜRKİYE hükümetinin burada sonuna kadar arkasındayım. Beşar iş başından gitsin. PKK ve diğer terör örgütlerine destek vermeyecek bir hükümet Suriye’de iş başına gelsin. İşte O zaman  hükümetin Suriye hatalarını eleştirebilirim.

Göçmenler için 20 milyar dolar para harcadık bırakalım göçmenler Avrupa kapısına dayansın  

Arap Baharını başlatan  Avrupa ve  ABD  laf üretecek ülke olarak biz yerinden  yurdundan olan Suriyeli göçmenlere 20 milyar dolar para harcayacağız.

Yok öyle yağma. Mutfak harçlığımızı bile kısıp vergilerimizi düzenli yatıralım  diye canımızı dişimize katan küçük bir vergi mükellefi olarak  GÖÇMENLER’e karışmayalım  Avrupa kapısına dayansınlar. Bu Avrupalılar ajanları ile İslam beldelerini karıştırdıkları zaman bunun  kendilerine dokunacağını hesap edip ona göre hareket edeceklerdir. 
 
Suriyeli  sığınmacılara 20 milyar dolar para harcadık.

Göçmenler açlıktan ölsün  demiyorum ama  VERGİLERİMİNDE  buralara gitmesini istemem

Hükümetimize sesleniyorum. Suriyeli göçmenler içinde Kürt ve Türkmenleri kabul edelim. Araplar  Mısır,Ürdün ve diğer Arap  ülkelerine gitsinler. Ekonomisi  güçlü olmayan bir ülke olan Türkiye’nin 20 milyar dolar para harcamasını  artık bu ülke kaldıramaz. Suriye’nin bu hale gelmesine ön ayak olan ABD. ve yandaşları hiçbir ödeme yapmayacaklar Türkiye 20 milyar dolar harcama yapacak. 

Türkiye göçmenlerin seyahat özgürlüğünü engellemesin

Ülkemize giren Suriyeli  göçmenlerin seyahat özgürlüğünü engellemeden onların  direkt olarak Yunanistan sınırına kadar gelmelerine hiçbir engel koymadan rahatça  demokratik bir ülke olan Türkiye’de rahat bir şekilde seyahat etmelerine imkan vermeliyiz. Avrupa ancak kapısına bizim gibi 3 milyona yakın göçmen dayanırsa   ancak o vakit bu işe  kaynağında çözüm bulma yoluna girecektir.

AB  Türkiye’ye size 3 milyar Euro  verelim göçmenleri burada tutun ahlaksız teklifini yapıyor.

Biz zaten 20 milyar dolar harcamışız alın sizde bir o kadar parayı kendi ülkenizde harcayın da  3 milyar Euro’nun ne kadar küçük bir para olduğunu görün diyesim geliyor.

Bizim  Kilis vilayetinde yerli halkın nüfusu Suriyelilere göre % 40 a düşmüş ne zaman ki  Almanya’nın Köln kenti de Kilis gibi olursa işte o zaman Suriye sorunu çözülür. 

Aksi halde Müslümanlar birbirini boğazlamaktan geri durmayacaktır.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner