Edinilen bilgiye göre, İran’dan yayın yapan Press TV muhabiri 30 yaşındaki Lübnan asıllı ABD vatandaşı Serana Shim ile kız kardeşi kameraman Juddy Irish’i taşıyan otomobil, Suruç’ta karşı yönden gelen beton mikseriyle çarpıştı. Shim olay yerinde hayatını kaybederken kameraman Irish ise, sağlıkekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Suruç Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına aldı. Kazanın meydana geldiği bölgede MOBESE ve güvenlik kamerası bulunmadığı ortaya çıktı.
 
Mikser şoförü serbest
 
Gazeteci Shim’in de içinde bulunduğu ve kiralık olduğu belirtilen otomobili ise kardeşi Judy’nin kullandığı belirtildi. Kazanın Judy idaresindeki otomobilin kendi şeridinden çıkarak, karşı yönden gelen beton mikserinin altına girmesi ile meydana geldiği ileri sürüldü. Mikser şoförü Şükrü Salan ifadesinde “Kendi güzergahımda gidiyordum. Bu sırada çok hızlı gelen otomobil kontrolden çıktı. Kendi şeridinden çıkarak benim aracımın altında kaldı” dedi. Salan, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Ailesi: MİT öldürdü
 
Shim’in ölümünün ardından ailesi, suikast iddiasında bulundu. Shim’in kaza süsü verilerek öldürüldüğünü savunan ailesi, konunun araştırılmasını istedi. Shim, cuma günü Press TV’yle gerçekleştirdiği bağlantıda MİT’in kendisini ajan olmakla suçladığını ve tutuklanmaktan korktuğunu söylemişti. Shim, ayrıca, Türkiye’den Suriye’ye giden yardım konvoyları içinde militanlar taşındığını iddia etmiş ve bununla ilgili görüntülere sahip olduğunu söylemişti. 
 
Vali: İddialar gerçek dışı
 
İddialar Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından yalanlandı. Kazayla ilgili detaylı soruşturmanın başlatıldığını vurgulayan Küçük, “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. İddialar tamamen gerçek dışıdır. Bunlar, Türkiye’yi güç durumda bırakmaya yönelik girişimlerdir. Soruşturma neticelendiğinde detaylı açıklama yapacağız’’ 
ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim