Aile Sosyal Destek Uzmanı geliyor

Aile Hekimi uygulamasının ardından şimdi de Aile Sosyal Destek Uzmanı uygulamasına geçiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, her ailenin Aile Sosyal Destek Uzmanı olacağını açıkladı. Bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Şahin, ilk etapta 4 bin uzmanın işe alınacağını söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / ÖZEL HABER

Aile hekimi uygulamasına geçilmesinin ardından şimdi de Aile Sosyal Destek Uzmanı Projesi hazırlanmaya başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında “Sosyal Yaşam ve Ailede Kadın” konulu bir konferans veren Şahin, “Şu anda her ailenin bir hekimi var.

Herkes de gayet memnun. Aile hekimi modelini biz şimdi aile sosyal destek uzmanı modeline çeviriyoruz” dedi.

Ailede kadına mali destekte bulunulduğunu hatırlatan Şahin, “Sadece mali destek verdiğiniz zaman o hanenin sorununu çözemiyorsunuz. İstediğiniz kadar para verin, alkolle mücadele eden bir baba varsa o parayı alıyor ve alkol satın alıyor. Kumarla ilgili mücadelesi olan bir baba varsa o parayı alıyor ve daha fazla kumar oynuyor” diye konuştu.

4 BİN UZMAN ALINACAK

“Bizim ne yapmamız lazım” diye soran Şahin, projenin nasıl uygulanacağına ilişkin bilgiler verdi. Şu anda bakanlık bünyesinde yaklaşık bin 500 sosyal destek uzmanı bulunduğunu anlatan Şahin, 4 bin uzman daha alınacağını açıkladı. Alınacak uzmanların hizmet içi eğitimden geçirileceğini ifade eden Şahin, eğitimin tamamlanmasının ardından, öncelikli olarak, sosyal riski yüksek olan ailelerin gözetim altına alınacağını ve sorunları, daha büyük maliyetler ortaya çıkmadan, küçük maliyetlerle çözmek istediklerini söyledi. Bakan Şahin nihai hedefi de “Temennimiz 74 milyonu birebir kucaklayacağımız bir modele dönüştürmek” şeklinde açıkladı. 

Kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Şahin, bu kapsamda 40 bin polisin, hakim ve savcıların eğitimden geçirildiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile de protokol imzalanarak imamların da eğitimden geçirildiğini anlatan Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de er ve erbaşlara yönelik eğitimle ilgili ciddi çalışmalarda bulunulduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddette en önemli sorunun yasal alt yapı eksikliği olduğuna vurgu yapan Şahin, bu konuda yapılan yasal düzenlemelere değindi. Yasal alt yapı eksikliğini gidermeye yönelik yeni bir çalışma hazırladıklarını anlatan Bakan  Şahin, Ekim ayında Parlamento’nun açılmasıyla bu sorunu çözeceklerini söyledi.

Programa, AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Alev Dedegil, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, program sonunda Bakan Şahin ve Alev Dedegil’e teşekkür ederek birer plaket verdi

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim