Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Duruşmayı izleyen kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, adliye çıkışında yumruklu saldırıya uğradı.

Bulanık'ta geçen aralık ayında, DTP'nin kapatılmasını bahane eden grubun gösterisinde çıkan olaylarda esnaf Turan Bilen'in ateş açması sonucu Kemal Ağcan ile Necmi Oral'ın ölmesi, 10 kişinin yaralanmasıyla ilgili dava Samsun'da görülüyor. Duruşmayı, BDP Milletvekileri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile kapatılan DTP'nin eski milletvekileri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk da izledi.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Ahmet Türk, daha sonra aracına binmek isterken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Olaya güvenlik güçleri müdahale etti. Adliye binasının karşısında bulunan bir grup ise terör örgütü aleyhine slogan attı. BDP Milletvekili Sırrı Sakık, polise tepki göstererek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını iddia etti.

Daha sonra Ahmet Türk ve BDP milletvekilleri TBMM plakalı araçlarına binerek Adliye önünden uzaklaştı. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


screenshot001.20100412153702.jpg
Editör: TE Bilisim