Fethullah Gülen'in, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili bir sohbetinde ağır beddualar etmesi gündemin en önemli konusu haline gelmişken, ilginç bir açıklama Ahmet Hakan'dan geldi.

BEDDUA DEĞİL MÜBAHALE

Hürriyet yazarı Hakan, Ali İmran suresinin 61. ayetine dayanarak, Cemaat'in önemli isimlerinin "Gülen beddua etmedi, mübahale yaptı" tezini savunduklarını bildirdi. Ahmet Hakan ince bir konu dediği bedduayla ilgili şunları yazdı:

"Cemaat'e yakın isimler diyorlardı ki: "Hocaefendi beddua etmemiştir, mübahale yapmıştır." 1 Kelimeyi okuyunca hemen haürladım "Mübahale ayetf'ni... Kuran-ı Kerim'in Ali İmran suresinin 61. ayetinde şöyle deniliyor: Sana gelen bu bilgiden sonra her kim bu konuda seninle tartışırsa, de ki: "Gelin, çocuklarımızı, çocuklarınızı, kadınlarımızı, kadınlarınızı çağırarak bizlerle sizler bir araya gelelim ve sonra Allah'ın lanetinin yalancıların üzerine olması için lanetleşelim." İşte bu ayete dayanarak "mübahale", yani "lanetleşme" yapılabiliyor. "Gülen beddua etmemiştir, mübahale yapmıştır" diyenler, işte bunu kastediyorlar." 
Editör: TE Bilisim