İşte Ahmet Coşkun’un Basın Açıklaması

Öze dönüş için değişim hareketi : BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkan Adayı Ahmet Çoşkun: “Öze Dönüş İçin Değişim Hareketi’nde sahada olmak vardır; sendikal mücadelede kararlı ve ilkeli bir duruş vardır. Bizim hareketimiz, çalışmalarını üyeleriyle beraber yürütecektir. Amacımız sadece ücret sendikacılığı değil, mana sendikacılığı anlayışıyla da gönüllere girmektir.”

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan sendikamız Eğitim-Bir-Sen’in “Özgür İrade Demokratik Seçim” olarak ifade ettiği demokrasi şölenimizin seçim sürecinde “Öze Dönüş İçin Değişim Hareketi” olarak Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu şubeyi yeni ufuklara taşımak üzere virabismillah diyerek yola çıktık.

Kavga zemininde rekabet değil; rekabet zemininde hizmet sendikacılığı anlayışıyla çözümün adresi olmak için mücadele edeceğiz. İlke ve değerlerimizle çıktığımız bu yolda kimliğimizi zedeleyecek hiçbir söyleme karşılık vermemek üzere sözleştik. Şu bilinmelidir ki: ‘Sözümüz özümüzdür. Sözümüz neyse eylemlerimiz de o olacaktır. Sözlerimiz kayıkta verilip karada unutulan sözler gibi olmayacaktır.’

Temel felsefemiz, milletimizin yararı için hizmet üretmektir. Her ne sebeple olursa olsun fikriyattan yoksun dimağların dillerinden hâsıl olan hakaretamiz söylemlerine takılmadan, işimiz vaktimizden çok diyerek canla başla çalışmaya devam edeğiz.

Sövgü değil sevgi ile çıktığımız bu yolda; aklımızdan, vicdanımızdan ve kardeşlik hukukumuzdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. İthal fikirlerin taşeronlarına inat, kendi medeniyet değerlerimize bağlı kalarak, geleneği geleceğe taşımanın gayretiyle çalıştık, bu yönde çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca ülke sınırlarını aşarak, gönül coğrafyamızın dertlerine derman olmayı da varlık nedenlerimiz arasında görmekteyiz. Ortak vicdanımızı koruyan her türlü çalışmayı destekleyerek; hoşgörüden yoksun, insanları ötekileştiren ve ayrımcılığa sebebiyet veren bütün faaliyetlerle kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Kararın asıl mekanizması olan eğitimcilerimizi, düşünceleri odağında karar veren noktasına getireceğiz. İstişareyi öğretmenler odasında öğretmenlerimiz ile birlikte yapacağız.

“Fikriyat olmadan tatbikat olmaz” düşüncesiyle ilim, irfan ve hikmet ile donatılmış bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için eğitim felsefemiz ve sistemimizi geliştirme noktasında kurullar, platformlar ve heyetler oluşturarak akademik çalışmalara imza atacağız.

Sendikal mücadele, sahada olmak demektir. Bizim hareketimiz, çalışmalarını üyeleriyle beraber yürütecektir. Amacımız sadece ücret sendikacılığı değil, gönül sendikacılığı anlayışıyla da gönüllere girmek olacaktır.

Bizler; insan, medeniyet, adalet, hakkaniyet, özgürlük, demokrasi kavramlarını merkeze almış değerler sendikacılığı hareketiyiz. Eylem ve söylemlerimizde vicdan sendikacılığını ön plana çıkaracaktır. “İnsan”, “insan onuru”, “medeniyet”, “adalet”, “hakkaniyet”, “özgürlük”, demokrasi” , “kardeşçe yaşamak ve hakça bölüşmek” kavramları çerçevesinde hak karşısında vav, haksızlık karşısında elif olmaya adananların bu çağdaki gür sesi olmak için tüm gücümüz ile mücadele edeceğiz.

Eğitim çalışanlarımızın aklından ve vicdanından hiçbir zaman ayrı düşmeden, milletin beklentilerine bir an bile bigâne kalmadan, eğitim çalışanlarının taleplerine nemelazım demeden, toplumumuzun ve eğitimcilerimizin beklentileri doğrultusunda çalışacağımıza söz veriyoruz.

Eğitim çalışanlarımızın tüm sorunlarında aksiyoner bir hareket olarak mutlaka söyleyecek sözümüz olacaktır. Emek ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olarak; insanlık haysiyetine yaraşır adil bir ücret, daha iyi çalışma şartları ve mesleki saygınlık kazandırma konusunda çalışmalar yapmayı hedef belirleyen ilkeler ile hareket edeceğiz.

Bizler, “Öze Dönüş İçin Değişim Hareketi” olarak Eğitim-Bir-Sen’in “Özgür İrade Demokratik Seçim” adıyla belirlediği seçim sürecimizin her anlamda edep, saygı ve kardeşlik çerçevesinde yürütülmesi için canla başla çalışacağımızı bildirir, Eğitimciler Birliği Sendikası’nın temel değerlerine bağlı kalarak yolumuza devam edeceğimizi beyan ederiz.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Öze Dönüş İçin Değişim Hareketi Adına   /   Ahmet Çoşkun   /  Eğitim-Bir-Sen  /    İstanbul 1 Nolu Şube Başkan Adayı

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim