Konferansa Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sayın Yaşar Okuyan, Dünya Ehl-i beyt Vakfı Başkanı Sayın Fermani Altun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku öğretim üyesi Prof Dr. Anıl Çeçen, Atatürk

hakkında yazdığı kitaplar ve Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan, Atatürk’le tanışma şerefine nail olmuş Sayın Hanri Benazus, İstanbul Üniversitesi eski Dekanı Prof. Dr. Salih Aynural, Emekli Asker,

Stratejist Sayın Suat Gün, tarihçi Sayın Ahmet Uslu konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca çok değerli sanatçılarımız Nalan Altınörs, Mustafa Sağyaşar,Erhan Yazıcıoğlu konferansa renk kattı 

Sayın Adnan Oktar’ın konferansa katılımı ile salonda büyük bir çoşku yaşandı. Konuşmacılar, Sayın Adnan Oktar’ın Atatürk ile ilgili yazdığıeserlerden istifa ettiklerine dikkat çekerek , bugüne kadar Atatürk ile

ilgili kendisinin yaptığı çalışmaların etkisini vurguladılar.

Ayrıca,konferansa katılan bey ve bayanların saygın ve nezih bir şekilde birarada bulunmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler.

İki oturumdan oluşan konferansta Efe- Zeybek dansı gösterisi de yer aldı.

Çok değerli Türk Sanat Müziği sanatçımız Sayın Nalan Altınörs hanımefendi birbirinden değerli şarkılarıyla konferansa şeref verdi,Atatürk ile ilgili böyle bir konferansta yer almaktan, davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzleyenlerin şıklığına, nezihliğine,saygınlığına dikkat çekti.

Konferansa bizzat katılan konuşmacıların dışında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın bakanı Sayın İmren Aykut hanımefendi, Akut kurucusu - Yazar ve fotoğrafçı Nasuh Mahruki, Spor Spikeri, Radyo TV sunucusu Halit Kıvanç, Tiyatrocu sinema ve dizi oyuncusu Devrim Parscan’ın Atatürk ve Aydınlık Türkiye hakkında görüşlerini bildiren video konuşmaları sunuldu.

Konferans girişinde değerli konuşmacılarımızdan, en geniş Atatürk fotoğraf albümüne sahip olan Sayın Hanri Benasuz’un geniş Atatürk fotoğraf sergisi ve Ahmet Uslu’nun 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Galerisi sergilendi. Konferans salonunun girişinde sergilenen fosil sergisi katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Konferans bitiminde konuşmacılara Milli Değerleri koruma vakfı yöneticileri ve A9 TV temsilcileri tarafından plaket takdimi yapıldı.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=6Zyq-3ecZ88

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim