İşte Emine Deniz Tanık'ın Haber Merkezimize gelen basın açıklaması

Kamuoyunun dikkatine,

Son birkaç gündür, Yeni Akit gazetesi tarafından başlatılan ve bazı internet siteleri tarafından da haber yapılmış olan, benim Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'yle çekilmiş bir fotoğrafıma akıl almaz anlamlar yükleyerek, hakkımda asılsız ve mesnetsiz ithamlarda bulunulmaktadır.

Söz konusu art niyetli yayınlarda, güya benim KADEM adlı kuruluşa sızdığım ve bunu güya Sn. Adnan Oktar’ın yönlendirmesiyle yaptığım iddia edilmiştir. Bu iddia tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır.
Öncelikle belirtmek isterim ki, ben KADEM üyesi değilim, geçmişte de üye olmadım, KADEM’de resmi bir görevim de hiçbir zaman olmadı. Sadece herkese açık olan toplantılarından birkaçına katıldım. Bu kuruluşa "sızma" iddiası ve nitelemesi tamamen uydurmadır. Ortada gizli saklı bir şey yoktur. Nitekim Yeni Akit gazetesinin kullandığı fotoğraf da gizli bir kaynaktan değil, bizzat benim herkese açık olan sosyal medya hesabımdan alınmıştır.

Ben sosyal medya hesaplarımda da açıkça dile getirmiş olduğum gibi Sn. Adnan Oktar’ın 30 yıllık arkadaşıyım. A9 televizyonunda defalarca Sn. Oktar ile birlikte canlı yayınlara katıldım. Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı’nın tüm organizasyonlarında yıllardır ön planda görev almaktayım. Değil herhangi bir gizlilik içinde faaliyet göstermek, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşı olmak ve Teknik Bilim Araştırma Vakfı (TBAV) camiası içinde yer almaktan büyük bir onur duyuyorum.

Bir "sızma"dan söz edebilmek için bunun temelinde gizleme ve yanıltma bulunması gerekir. Benim gibi kimliği, görüşleri, çizgisi, sosyal çevresi herkesçe bilinen bir kişi ile sızma iddiasının yan yana gelmesi mümkün değildir. Böyle birşey TBAV Camiası olarak benim ve arkadaşlarımın asla tevessül etmeyeceği ve tasvip de etmeyeceği çirkin bir harekettir. Kaldı ki buradaki durum tam tersidir. KADEM’in toplantılarına katılan ve katıldığıma dair fotoğrafları açığa çıkaran ve yayınlayan da benim.

Bilindiği gibi Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi herkes tarafından sevilen, toplumla iç içe olan, birçok organizasyona katılan ve şimdiye kadar on binlerce kişiyle fotoğraf çektirmiş Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın, Kıymetli eşidir. Bu milletin birer ferdi olarak benim ve camiamız mensuplarının Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’yle fotoğraf çektirmemiz, muhabbet edip kendisine olan sevgi ve hürmetimizi dile getirmemiz son derece doğal ve olağan bir durumdur.

Böyle insani ve olağan bir fotoğraf "sızma" gibi kötü niyetle yorumlanacak olursa, o zaman Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’yle fotoğraf çektiren on binlerce kişinin Sn. Emine Erdoğan’ın yanına sızdıkları gibi bir anlam ortaya çıkar ki bunun son derece mantık dışı olduğu ortadadır.

Ben 50 yaşında kendisine ait sosyal hayatı olan özgür bir insanım. İstediğim toplantıda, istediğim ve uygun gördüğüm kişilerle fotoğraf çektirip kendi sosyal medya hesaplarımdan yayınlama hürriyetim var. Dünyaca tanınan bir Yazar ve fikir adamı olan Sayın Adnan Oktar’ın, yoğun ilmi çalışmaları içerisinde, benim hangi toplantıya katıldığım, kiminle fotoğraf çektirdiğim gibi detayları bilmesine ihtiyaç bulunmadığı gibi, imkan da yoktur.

Bu fotoğraf Sn. Oktar’ın bilgisi dışında çektirilmiştir, kendisinin böyle bir fotoğrafın varlığından dahi haberi yoktur. Sayın Adnan Oktar’ın, böyle bir fotoğraf çekimini yönlendirmesinden bahsedilmesi gerçek dışı bir ithamdır. Ayrıca bir kişinin Sn Cumhurbaşkanımızın eşi ile fotoğraf çektirmeyi teşvik etmesi de gurur duyulacak birşeydir.

Bahsi geçen fotoğraf KADEM’in toplantısı esnasında Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin ricası ve teşviki ile bir araya gelinerek çekilmiş, plan dahilinde olmayan spontane çekilmiş bir karedir. Benim kendi sosyal medya hesabımda bu fotoğrafı yayınlama sebebim ise hem Sn. Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz’in millet olarak daima yanlarında olduğumu vurgulamak, kendisine sevgi ve hürmetimi ifade edebileceğim güzel ve özel hatıra olarak çevremle ve dostlarımla paylaşmaktır. Son derece olağan olan bu olayın arkasında bu tarz bir art niyet aramak çok yakışıksızdır ve kasıtlı olduğu izlenimi uyandırmaktadır.

Özetle, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ve bazı KADEM mensuplarıyla bir arada görülmüş olduğum fotoğraf karesi bir dostluk, kardeşlik ve sevgi anına aittir. Son derece olağan bir fotoğrafa farklı anlamlar yükleyerek zorlama ve gerçek dışı yorumlarda bulunmak, akla ve mantığa uygun değildir.

Saygılarımla,
Emine Deniz Tanık

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim