Çırağan Sarayı Balo Salonunda 500 Konuk iftar açtı

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çırağan Oteli Balo Salonu’nda yapılan iftar davetine yaklaşık 500 misafiri katıldı.Adnan Oktar'ın sanatçı Ankaralı Turgut ile ayak üstü sohbeti objektiflere takılan ilginç bir kare olarak hafızlara yansıdı.

Her Parti’den Çok Sayıda Temsilci dacete icabet etti 

Ak Parti Kurucular Kurulu üyeleri ve milletvekilleri, halihazırda görevde olan müsteşar ve hükümet görevlileri, CHP milletvekilleri ile MHP’li temsilciler ile ve BBP’yi temsil eden bir heyet katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç

Dünya Medyası’ndan konuklar…

İftar davetine emekli büyükelçiler, konsoloslar ile Avrupa, Amerika ve İsrail’den de misafirlerimiz vardı. Yurtdışında bulunan büyük gazetelerin Türkiye’de bulunan editörlerinin yanı sıra, Fransız Radio France’ın programcıları da konuklarımız arasındaydı.

Üç Dinin ve Farklı Mezheplerin Temsilcileriİftarımızda Buluştu

Adnan Hoca' nın İftar davetine Fener Rum Patrikhanesi temsilcisi, büyük cemaatlere sahip kilise rahipleri, bazı ilçe müftüleri, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yakınlığı ile bilinen konuklar, İsmailağa Cemaati Vakfı’nı temsil eden katılımcılar ile Şeyh Nazım Kıbrısi Dergahı’ndan katılımcılar vardı.

Her Görüş ve Meslek Grubundan kişler davete icabet etti 

Oktar'ın iftar d
avetine sanatçılar, iş adamları ve birçok hukukçu, emniyet görevlisi, vakıf-dernek başkanları, mimarlar, gazeteciler, yazarlar ve çok sayıda profesör ve akademisyen katıldı. Ayrıca pek çok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de  iftara katılanlar arasındaydı.

Dünya Barışı Türk-İslam Birliği’ne Bağlıdır…

Adnan Oktar’ın masasında dünyadaki son gelişmeler konuşuldu. Dünya Barışı’nın ancak  Türk-İslam Birliği’nin hayata geçmesi ile sağlanabileceğini, dünya üzerinde yaşayan Müslümanların birlik olmasıyla özlenen barış ve sevgi ortamına kavuşulabileceğini dile getiren Sayın Adnan Oktar “İslam birliği bir sevgi birliğidir, muhabbet birliğidir, gönül birliğidir. Bu birliğin temeli sevgi, merhamet, hoşgörü, fedakarlık, yardımseverlik ve uzlaşıdır. Birliğin kurulmasıyla sadece Müslümanlar değil tüm dünya aydınlığa ve huzura kavuşacaktır” dedi.

Telgrafları ile Adnan Oktar'ı yalnız bırakmayan siyasilerde vardı  

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,  MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zühal Topçu, MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP Kütahya milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’da telgrafları ile iftara katılanlara selamlarını gönderdiler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

Editör: TE Bilisim