Bakırköy Adliyesi'nde çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, kreş ve ebeveyn izni istemiyle eylem yaptı.

Adliye önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan BES Bakırköy Adliyesi iş yeri temsilcisi Eda Baştürk, yaklaşık 1500 kişinin çalıştığı adliyede verilen sözlere, imzalanan tutanaklara rağmen kreş açılması için henüz bir adım atılmadığını öne sürdü.

Kreş yönetmeliğine göre en az 50 çalışanın bulunduğu kamu iş yerlerinde kreş açılabileceğini belirten Baştürk, yasalara uymayanların yargılandığı bir kurumda hukuka uyulması gerektiğini söyledi.

50 personel mağdur

Baştürk, ''Devlet, emekçilerin temel haklarından biri olan kreş ve ebeveyn izni konusundaki yükümlülüğünü ihmal etmektedir. Bu nedenle yıllardır çalışan anne-baba, çocuk bakımı konusunda bireysel ve külfetli çözüm yollarına başvurmak zorunda kalmaktadır'' dedi.

Baştürk, 0-6 yaş grubu çocuklar için en az 50 çalışanın bulunduğu iş yerlerinde çalışma alanına yakın ortak bebek bakım üniteleri ve kreşler açılması gerektiğini savundu.

Editör: TE Bilisim