Kanuni Belgeler Üzerinde Herkes Eşitti Ama Bazıları Yargılanamıyordu

Bir kaç yıl önce hamile ispanyol bakan genelkurmay başkanları yanlış bir beyanat verince demokrasinin olduğu ispanya'da  bakan seni görevden aldım dedi genelkurmay başkanı koltuğunu kaybetti.

Vecdi Gönül ve Beşir Atalay Bir ilk'e imza attılar

Demokratik yollarla halk tarafından iktidara getirilein hükümeti devirip yerine darbe hükümeti kurmaktan dolayı haklarında dava açılan üç general Cumhuriyet tarihinde ilk gez görevden alındı.

Görevden alınmanın demokrasi ile idare edilen ülkelerde gayet normal olduğunu,henüz demokratik olgunluğa erişmemiş toplumların ise silah kimde ise kanun odur mantığının artık ülkemizde değişmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.

Demokrasinin daha da geliştiği ülkelerde ise bırakın görevden alınmayı meşru hükümeti devirip yerine cunta hükümeti kurmaya teşebbüs edenler ya idam edilir veyahut da idamın olamdığı ülkelerde ise bu ceza genlde ömür boyu hapse mahkum edilirler.

Hükümet Kararlı ve Emin olunca Demokrasi de peşinden geliyor

Güçlü,istikrarlı ve halkın desteğini almış bir hükümet halktan aldığı yetkiyi ancak bu şekilde yerinde ve güzel kullanabilirdi maileri haber merkezimize yağmaya başledı. Bahse konu komutanlarımızın ismini vermeden kişiler yerine olayları gündeme getirip suça ceza verme eylemi bu üç görevden alınma ile kendini göstermiştir.

Hükümet Halkın Gönlünde taht Kurmuştur

Bu hükümet ister Ak partili olsun isterse başka partili olsun aldığı cesaret ve verdiği isabetli karar ile halkın gönlünde taht kurmuştur.Artık harbiyeye ilk giren genç delikanlılar eskisi gibi imtiyazlı olmadıklarını anlayacaklar.  Milletin silahı yine milletin rütbesiz askerleri tarafından millete doğrultulmayacaktır. 

İç işleri ve Milli savunma bakanlarının görevden el çektirme haklarını kullanmaları sanki yanlış bir uygulamaymış gibi lans edilmesi doğru değil.Bu tür olaylar demokrasinin olduğu ülkelerde sık sık oluyor.Artık Türkiye silah bende o halde ben kralım devrinden bir an önce kurtulmalıdır.

İstanbul Times Hber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim