İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olarak Prof.Dr. Nurettin Sözen’i gördüm(1989-1994),Recep Tayyip Erdoğan’ın (1994 -1998)başkan olması için çalıştım sandık başkanı oldum.

Ara belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna’yı gördüm. Kadir Topbaş’ın 3 (2004 - 2018) dönemine tanıklık ettim.

Hiç sevmediğim ve Başakşehir Belediye başkanı iken hakkımda açtığı 5/6 davanın tamamını kaybeden ve İBB’ de 18 ay ara dönem belediye başkanı olan Mevlüt Uysal’ın 18 aylık başkanlık dönemini gördüm.

23 Haziran 2019’dan bu yana da Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını halen yaşıyorum.

Ak Parti ve Ben

Ak Parti 2002’de kurulduğu zaman mağdur ve haklı idi. O zaman Zeytinburnu’nun 2.en büyük Mahallesi olan Sümer’de Kurucu Mahalle başkanı oldum.

Kendi param ile mahalle seçim bürosunu tuttum ve canla başla 13 ay boyunca kurucu mahalle başkanı olarak görev yaptım.Şu an 20 yaşında olan kızım  3 Kasım 2002 seçiminde 2 yaşında idi. Mahalle yönetmim ile beraber Ak Parti'nin gireceği ilk seçim olan 3 Kasım 2002 seçim çalışmalarında hiç unutmam mahallemde binlerce "TEK BAŞINA İŞ BAŞINI AFİŞİ ASTIK" seçim çalışması yaparken eşim aramıştı Merve‘nin çok ateşi var dedi eve gidiyorken mahalle yönetimimde yer alan arkadaşlar Bozkurt perdeciler çarşında Ateş Ünal Erzen olduğunu sonradan öğrendiğim bir grup CHP’li arkadaş ile afiş asma tartışması çıktığını işin büyümek üzere olduğunu söylediler hemen eve gitmekten vaz geçip olay yerine giderek işi yatıştırdım sonra hastaneye gittik yavrumuzun ateşi son dereceye kadar çıkmış dediler doktorlar.

Yapılan ilk kongrede 13 Mahalle başkanı içinde ilçe yönetim kurulu üyesi seçilen tek Mahalle başkanı oldum. Bu vazifem de 28 Mart 2004 Mahalli seçimlerine kadar devam etti.

Bu seçimden sonra Ekonomik işler ve AR-GE’den sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak 2006’ ya kadar vazife yaptım.

Yapılan ilçe kongresinde O zaman ilçe başkanımız olan Sayın Ahmet Dokumacı’ya yürütme kurulunda olan 10  arkadaşımız ile beraber siz uzun süre ilçe başkanı olarak görev yaptınız siz ilde yönetim kurulu üyesi olsanız daha iyi olur dedik. Kendisi de tamam dedi. Ancak o zaman il bakanı olan Sayın Dr.Mehmet Müezzinoğlu hayır sen yine ilçe başkan adayı olacaksın dedi.

Bizde İlçe Teşkilat başkanımız Sayın Mustafa İbrahimoğu’nu aday olarak çıkarttık. Ancak çok sevip saydığımız sayın Metin Külünk partinin kurucusu Erdoğan’a rağmen aday olmanız hoş değil aday çıkarmayın deyince geri adım attık ve aday çıkarmadık.

Ancak o güne kadar Ak Parti tarihinde görülmeyen bir şey oldu 431 ilçe delegesinden 118 tanesi kızgınlıktan dolayı oy kullanmadı.

182 delege BOŞ oy verdi. 131 Delege Ahmet Dokumacı’ya oy verdi. Normal şartlar altında yapılan Zeytinburnu ilçe kongresinin iptal edilmesi gerekirdi.

Ama edilmedi sayın Dokumacı 3 sene bu şekilde ilçe başkanlığı yaptı. Sayın il başkanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun daveti üzerine ile davet edildim.

Ak Parti İstanbul başkanlığında Çalışma komisyonlarından görev alarak o zaman il teşkilat başkanı olan Şu an ki Ak Parti Grup başkan vekili sayın Av. Bülent Turan’ın komisyonunda çalıştım. O zaman Büyükçekmece’nin beldeleri olan Kıraç ve Beyklikdüzü’ nde 2009’da beldeler kaldırılana kadar belde koordinatörü olarak görev yaptım.

29 Mart 2009’da Ak Parti Başakşehir ‘de Belediye başkan aday adayı oldum. Partimiz Mevlüt Usal’ı aday yapınca küsmek yerine canla başla onun kazanması için çalıştım. CHP adayı Mehmet Kaban’a karşı 7.000 oy farkı ile Mevlüt Uysal'ı başkan seçtik.(seçmez olaydık keşke)

Seçtikten bir sene sonraya kadar da "destek verdim . Ancak Uysal’ın ben başkanım ne dersen o olacak havasında her kesi hor gördüğünü fark edince bunu kabullenmedim. Bizim rızkımızı vermiyorsun haddini bileceksin tarzında bir tavır sergiledim.

Aynı zamanda o vakit Başakşehir Kaymakamlığı İnsan Hakları Yönetim kurulu üyesi idim. Bayram namazı için kurul olarak 2.Etap’ta yer alan Ahmet Yesevi Camisinde namazımızı kılarak çıktık.

O zaman caminin Dernek başkanı olan ve şu an halen Saadet Partisi İstanbul il teşkilat başkanı olan Ali İhsan Gündoğdu dostum caminin alt katında olan Kur’an Kursu kısmında kahvaltı yapalım diyerek bizi davet etti.

O zaman kaymamam Cevdet Can,  Ak Parti Başakşehir ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu ve Başakşehir Rehberi imtiyaz sahibi Mehmet Hamutoğlu ile beraber Kur’an kursuna doğru ilerlerken Başakşehir Belediye başkanı olan Mevlüt Uysal saçma sapan konuşmaya başlayarak CHP adına haber yapmaya mı geldin dedi.

Bende hayır haber için değil bayram namazı için buradaydım mekanın dernek başkanı davet etti geldim dedim.

Burası sizin bana hakaret etme yeri değil susun aksi halde çıkar giderim dedim. Susmayacağım dediği için oradan ayrıldım. Ben o anda kendisini kaybettiğini birkaç gün içinde özür diler ve konu kapanır derken baktım bu zat bana karşı düşmanca bir tutum takınıyor o zaman düşmanlığına düşmanlık dedim ve o gün bugündür bu zatı sevmem sayman ve HAKKIMI DA HELAL ETMEM .

Şimdi 31 Mart 2019 Seçim Öncesine Gelelim

2002'den 2019' a  kadar aradan geçen 18 yılık sürede o eski mağdur Ak Parti, mağrurlanmış, gururlanmış, benim adayım başbakanlık yapmış Millet ittifakı adayı olan Ekrem İmamoğlu ise bir kenar ilçe belediye başkanı diyerek rakibini hor ve küçük gördüğü zaman aynen şunu demiştim. Sayın Erdoğan İBB başkanı olduğu zaman Beyoğlu’nu kaybetmiş bir aday olarak seçime girdi ve kazandı bu ifade yanlış ve zararlı diyerek makale yazmıştım.

Akabinde de ekledim Ekrem İmamoğlu CHP ve Millet İttifakı için en doğru ve iyi adaydır dedim. Bunu derken de laf osun torba dolsun babında da demedim. Çünkü ben 2007-2009 da Ak Parti Beylikdüzü il koordinatörü iken sayın İmamoğlu CHP ilçe başkanı idi.Hakkında hep güzel şeyler duyuyordum.

2012'de Gazetemizin 5.kuruluş yıl dönümünde yılın enleri dalında sayın Ekrem İmamoğlu‘nu Beylikdüzü’nda yaptığı çalışmalarından dolayı yılın ilçe başkanı seçmiştik

2014 seçimlerinde CHP Beyklikdüzü ilçesinde İmamoğlu’nu aday gösterdi.2014'de CHP 'nin yeni kazandığı tek ilçe Belediye başkanlığı burası oldu.

İmamoğlu yüreklere dokundu, Ak Parti adayı Binali Yıldırım’a değil biz İlçe başkanları bile dokunamadı...

İstanbul Times Tv özel YouTube kanalı olarak 2014 yılından bu yana ilk olarak siyasi sokak röportajları yapan kanal olduk.

31 Mart 2019 seçimlerinden önce Ak Parti İstanbul İl başkan yardımcılarından bir çoğuna İmamoğlu kazanacak dedim.Sizin kenar ilçe belediye başkanı diyerek küçümsediğiniz Ekrem İmamoğlu HALKIN desteğini almış ve seçimi kazanacak dediğim zaman bazı eski Ak Parti İl başkan yardımcıları ile yemeğine bahse girdik.Hatta geçen haftada eski bir il başkan yardımcısı dostum bir sene dolmadan yemek borcumu ısmarlayayım dedi ve beraber hem sohbet ettik hem de yemek yedik.

Bunu derken de siyaseti çok bildiğimden değil. İstanbul'un 39 ilçesinde yaptığımız sokak röportajlarında seçmenin 1994' de Erdoğan’a nasıl bir ilgisi var idiyse İmamoğlu’na da öyle bir ilgi ve alaka olduğunu sokakta yaptığım röportajda görüyordum. Bunu il tanıtım medya birim başkanı olan sayın Sevgi Yiğit’e ve Binali Yıldırım'ın özel kalem müdürü olan Sinan bey ile Beykoz Kavacık seçim merkezinde yaptığım yüz yüze konuşmada kendisine söyledim.

Sinan bey neden deyince aynen şunu söyledim: Her sene 1 milyon 200 bin genç seçim sistemine katılıyor. Gençler Tv değil YOUTUBE izliyor ama siz orada yoksunuz demiştim. Başka şeylerde söylemiştim konuşmamızda ama sanki ben hikaye anlatıyorum gibi beni dinledi.

Ak Parti Halen Halkı anlamıyor

Bakınız 23 Haziran 2019 İstanbul seçiminde seçmen 806 bin oy farkı ile İmamoğlu’nu seçti. Ama Ak Parti İBB deki meclis çoğunluğuna güvenerek İmamoğlu’nu bloke etme çabası çinde. 10 Gün önce İmamoğlu dünyayı kasıp kavuran Korona virisü ile mücadele için İstanbul’un 39 İlçe Belediye başkanını İBB ‘nin Saraçhane yerleşkesinde toplantıya davet etti.

Burada siyaset yok halkın can ve mal güvenliği için İBB ve ilçe belediyeleri beraber ne yapabilir konusunda fikir alış veriş için davet edildikleri toplantıya hiç bir Ak Partili başkan gelmiyor.

Bunun kararını ne İl Başkanı Bayram Şenocak ve nede AK Parti Grup başkanı M.Tevfik Göksu verebilir.

Evet Erdoğan her ne kadar Cumhurbaşkanı olsa da gerek Topbaş, gerekse de Uysal döneminde İBB' yi direkt olarak yönetti. Her iki başkanın da müdür sıfatı ile görev yaptığını herkes gibi biz de biliyoruz.

Zaten sayın Cumhurbaşkanımız da defalarca İSTANBUL ‘U KAYBEDEN Türkiye’yi kaybeder demişti.

İmamoğlu’na dolayısıyla kendisini seçen 5 milyon İstanbullu 'ya karşı bu haksızlığı kim yapıyorsa ilk genel seçimde halk hesabını sormayacak mı ? Ak Parti 3 sene sonra yapılacak genel seçimde halkın gönlünü kazanmış bir İmamoğlu karşısında zorlanacağını düşündüğü için o zamana kadar ne kadar yıpratır ve halkın gözünde düşürürsem bu benim için kârdır diyor . Ancak dünya artık küçük bir köydür yani herkesin artık her şeyden haberi var.  İmamoğlu'na  karşı yapılan her çalışma da kesinlikle Erdoğan'ın haberi vardır.  

AK PARTİ İMAMOĞLU'NA KARŞI  SAMİMİ VE AÇIK OLSA KAZANIR 

İSTANBUL demek nüfus olarak Türkiye'nin % 20,ekonomi olarak da % 54 'ü demek. Böyle bir şehri yönetmek için burada yaşayan 5 milyon kişiden İCAZET ALAN bir başkana sen ne anlarsın kanal istanbul’dan demek hiç hoş ve doğru değil.

Oysaki Erdoğan deseydi ki veya deseki Ekremciğim sen henüz devlet yönetiminde yeterli bilgiye sahip değilsin. Şu veya bu gerekçeler ile kanal İstanbul’un yapılması gerek deyip ikna etmek yerine bilerek kavga çıkararak kendi seçmenini sağlam tutmanın peşinde.

Tarihte Gazneli Mahmut olarak bilinen devlet başkanı HİNDİSTAN üzerine 17 sefer yapmış nedenlerden birisi de savaşmayan orduyu bir arada tutamam diyerek yaptığını tarihçiler söylüyor.

İmamoğlu kısa bir süre önce Korona Virüsü için ilçe belediyelerini toplantı için davet edecek ve hiç birisi gelemeyecek öylemi , Ekrem İmamoğlu’da insan hepsini teker ziyaret ederek İstanbul halkı için çalışalım diyecek, zengin fakir, CHP li Ak Partli ayırımı yapmayan VİRÜS ile mücadele için fikir alışverişi yapalım diye davet edilen AK Partili ilçe belediye başkanlarından hiç birisi toplantıya gelmeyecek ve İBB benim ilçeme yatırım yapsın diyecek öylemi bu bana pek makul gelmiyor.

Ben olsam bana düşmanlık yapana ben de yaparım . İBB' nin yatırım yapmadığı yerde ilçe belediyeleri zaten kırtlağa kadar borçta. Kaynakları elemanlara ve çöp toplamay zor yetiyor.

AK PARTİ YANİ ERDOĞAN İMAMOĞLU'NA HATA YAPTIRIP GENEL SEÇİMDEN BİR SENE ÖNCE YANİ 2022'DE GÖREVDEN ALIP MECLİS ÜYELERİ KENDİSİNE BAŞKAN SEÇSİN HESABI YAPIYOR OLABİLİ Mİ DEMEDİ DEMEYİN...

Birilerinin bu kadar da olmaz dediğini duyar gibiyim. Yahu dostlar 31 Mart 2019 seçiminde sadece İBB açısından yenilemek için seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz bir şeyler oldu ama bizde bilmiyoruz diyerek 4 seçimin 3 ü geÇerli oldu İBB açısından iptal olmadımı ? 

Diyarbakır,Mardin,Van Batman,Yalova Belediye başkanlarını nasıl bir punduna getirilip görevden alınmışsa İmamoğlu'na da ihale verdiğin bir firmada FETÖCÜ veya PKK'lılar var terör örgürlerine bilerek veya bilmeyerek kaynak aktardın veya başka bir şey ile görevden almak iç işleri bakanı Süleyman Soylu ve Sayın CumhurbaŞkanımız için hiç mi hiç zor değil. Bu yöntem hiç ülkemizde olmayan bir şey değiL

CENGİZHAN'IN DEĞİŞMEZ YASASIDIR. BİR OLAYI BİR KEZ YAPAN BİR DAHA YAPPAR.

AK PARTİ İSTANBUL hezimetini kabul etmedi ve edecek gibi de durmuyor. Çünkü Ak Parti İBB Meclis grubunun yaptığı çalışmalar'ın da Erdoğan 'ın talimatları ile hereket ediyor. İBB kaybedilince Ak parti Gurup toplantılarını bile  il başkanlığında yapmaya başladı.

Ak Parti  İBB Meclis grubu İstanbul'un sorunları çözülsün ve halk rahat estin derdinde olsa idi  İBB Başkanının KoronaVirüsü için istişare amaçlı davet ettiği Belediye başkanları toplantıya katılırdı.  

İlçe Belediyelerinin İBB'siz ilçelerine büyük ölçekli yatırım yapma şansları yok. Örnek vermek gerekirse Zeytinburnu İBB Kapalı spor salonu ve tesisleri vardı. İki sene önce yıkıldı.Alt katları İSPARK için otopark üstüne de sosyal tesisler yapacaktı.

Ha keza Seyitnizam kısmında metro yerin altına alınacaktı…

İmamoğlu’nu dışlayıp ilçe belediyelerinin toplantısına katılmasına izin vermeyen Ak PARTİ üst aklının İstabbul'a yatırım yapılsın halk rahat etsinden ziyade İstanbul'da hiç bir yatırım yapılmasın biz de halka 2023 seçimine veya erken genel seçim olursa İmamoğlu ve CHP bir şey yapamadı diye şikayet edip kaybettiğimiz itibarımızı geri alalımın peşindedir

Dünya artık küçük bir köy halk her şeyi görüyor . Eskisi gibi şu an sadece 3/5 tane televizyon kanalı yok.Bizim öyle videolarımız var ki sadece kendi kanalımızda 5 milyon izlenmiş paylaşım yapanlarla sayı 50 milyonu geçen çalışmalarımız var.

Ak Parti samimi olur ve halka karşı açık ve şeffaf olursa beki ilk seçimde ayakta kalabilir aksi halde ANAP,DYP ve DSP gibi tarihteki yerini alır.

Mesela en basit bir soru ile yazımı bitireyim “ İmamoğlu 10 gün önce İstanbul’un 39 İlçe Belediye başkanlarını Korona Virüs ile alakalı fikir alış verişi yapmak üzere toplantıya davet etti ama Ak Partili hiçbir belediye başkanı toplantıya katılmadı birisi bana bunun gerekçesini söyleyebilir mi ?

Aslında yazılacak çok şey var ama şu an bu kadarı ile yetineyim ..

Hüseyin Çetiner / 28 Mar 2020 İstanbul

Editör: TE Bilisim