Bugün İstanbul Güneşlideki Wyndham Grand Otel’de gerçekleşen Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği MASTÖB kongresine Ramazan ayı olmasına rağmen Malatyalılar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Yapılan kongreye MHP İstanbul Milletvekilleri Arzu Erdem in yanı sıra CHP İstanbul Millet vekilleri Gülay Yedekçi ve Eren Erdem, Ankara Emniyet GenelMüdürlüğü Daire Başkanı Hasan Adak, Devlet sanatçısı Selahattin Alpay, Dernek Başkanları ve yüzlerce Malatyalı katıldı.
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği MASTÖB Genel Kurulu toplantısı Bugün İstanbul Güneşlideki Wyndham Grand Otel’de Yapıldı. Kongrede Mevcut Başkan Adil Gevrek tekrar aday oldu ve yeniden MASTÖB genel başkanı seçilirken, diğer aday Hasan Özbey büyük bir centilmenlik örneği göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı ve Adil Gevrek ile el ele tutuşup basın mensuplarına poz verdi ve Adil başkanı tebrik etti.

ADİL GEVREK GÜVEN TAZELEDİ

Geçtiğimiz yıl göreve gelen Adil Gevrek, bugün İstanbul Güneşlideki Wyndham Grand Otel’de yapılan Genel Kurul’da iki liste halinde girilen seçimde diğer aday Hasan Özbey adaylıktan çekilince Tek liste olarak girilen Malatya Sivil Toplum Örgütleri MASTÖB Olağan Genel Kurulu Seçimlerinde Adil Gevrek tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

KAYBEDEN YOK KAZANAN MALATYA OLDU



Hasan Özbey başkanlığındaki yönetim listesi seçime dakikalar kala adaylıktan çekilince tek liste halinde girilen seçimi kazanan Adil Gevrek, “Malatyamız için hayırlı olsun. Bundan böyle nasipse 3 yıl daha Malatyalılara bu önemli görevle birlikte hizmet etme şansı bulacağız. Bu seçimin kaybedeni yok kazananı ise Malatya” dedi.

Aynı zamanda Mastöb Genel Başkanlığının yanısıra halen Yeni Malatyasporun başkanlığını da yürüten Adil Gevrek, Gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Çıktığımız bu yolda hiç bir çıkar ve menfaat gözetmeksizin sadece Malatya’mızın kalkınması ve kaynaşmasına vesile olacağımız için bu göreve yeniden aday oldum”dedi.

MASTÖB MALATYALILARA DAHA FAYDALI OLACAK

Malatyasporumuz ve Sivil toplum kuruluşlarımızla Malatya için çalışacağız diyen Gevrek, MASTÖB'ün çok ciddi ve büyük bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, "MASTÖB, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi. 200'ün üzerinde derneği bünyesinde barındırıyor. Bundan sonraki süreçte MASTÖB'ün Malatyalılara daha faydalı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİSİ BÜYÜK BİR GÜÇ OLACAKTIR


MASTÖB'ün Yeni Malatyaspor'a da faydasının olacağını dile getiren Gevrek, "MASTÖB başkanlığı, Yeni Malatyaspor'a zarar getirecek olsaydı asla böyle bir göreve yeniden talip olmazdım. Ama gerek MASTÖB gerekse de Yeni Malatyaspor bir güç olacak. İkisi de Malatya'nın ortak değeridir. Bu ortak değerleri bir güç haline getirip, ikisini de başarıya ulaştırırız" diye konuştu.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Editör: TE Bilisim