Ekmeği gören vatandaşlar fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Özellikle Türkiye'nin çeşitli illerinden talep gören ekmek 10 kilo ağırlığında ve iki saatte pişiyor. Hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve tamamen organik koşullarda üretilen ekmek, normal bir insan boyuna eşdeğer uzunlukta. Sekiz ustanın çalıştığı fırında, ustalar arası rekabetten kaynaklı olarak zaman zaman buna benzer büyüklükte ekmek yapıldığını söyleyen fırın çalışanları, daha önce de dört  metre uzunluğunda pide yapıldığını ifade ettiler.

Fırın çalışanları ekmek hakkında şu bilgileri verdi: "Aslında uzun kürek olsa bunun daha büyüğü yapılabilir. Bazen hediye götürmek için sipariş verenler oluyor. Onların isteğine göre her ebatta ve ağırlıkta ekmek yapıyoruz. Genelde şehir dışına gidiyor. Şu an bu ekmek için yoğun talep var. Antalya'dan, Tekirdağ'a kadar isteyen var. Otobüse verip göndermemizi istiyorlar. Telefonlarımız susmuyor. Çok büyük olduğu için koliyle gönderiyoruz. Yaptığımız her ekmek gibi bunu da ekşi mayayla ürettik. Hiçbir katkı maddesi olmayan, organik bir ekmek. Tam iki saatte pişti. Tam 10 kilo geliyor. Bayatlama süresi çok uzun. Büyük ekmek olduğu için, suyu fazladır. Tazeliğini yaklaşık bir hafta korur.” (İHA) 
Editör: TE Bilisim