Başkan Altınok Öz: “Herkese aynı kurallar uygulanmadığı için halkın isyanı var”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne büyük bir azim ve kararlılıkla devam eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: ”Herkese aynı kuralları uygulayabiliyorsanız adalet vardır. Herkese aynı kurallar uygulanmadığı için şimdi halkın isyanı var.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan "Adalet Yürüyüşü" 16. gününde devam ediyor. Yürüyüşün 16. gün etabına Sakarya’nın Hendek ilçesinden CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Başkan Altınok Öz’ün kızı Zeynep Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetimi, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Kiraz Uzuntaş, Kartallı dernekler, sivil toplum kuruluşları ve Kartallı vatandaşlarla birlikte başlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yürüyüşün zaman zaman provake edilmeye çalışıldığını; ancak bunlara rağmen genel atmosferinin güzel olduğunu belirttiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Adalet Yürüyüşü, bizim kuşak için çok önemli çünkü bizim kuşak Deniz Gezmiş’lerin ‘Samsun’dan Ankara’ya Tam Bağımsız Atatürk Yürüyüşü’nü bilir. 40’lı kuşak Şemsi Denizer’in Zonguldak’tan Ankara’ya yürüyüşünü bilir. Şimdi genç kuşağın yaptığı böyle bir hayat hikâyesi var. Adalet için yürüyüş... Adalet nedir derseniz kamu vicdanın spitfire girmesidir. Herkese eşit davranabiliyorsanız, herkese aynı kuralları uygulayabiliyorsanız adalet vardır. Herkese aynı kurallar uygulanmadığı için şimdi halkın isyanı var. Çok güzel bir yürüyüş oluyor. Zaman zaman provokasyonlar da oluyor; ama yürüyüş kolundaki görevliler ve yürüyen insanlar son derece bilinçli, sorumluluk sahibi olarak yürüyüşe devam ediyor. Biz de İstanbul’a kadar bu yürüyüşün içinde olacağız.”

Başkan Altınok Öz, Sakarya Kargalı Hanbaba Mahallesi’nde öğle saatlerinde verilen molada Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile bir araya gelerek kendileriyle bir süre sohbet etti.

Editör: TE Bilisim