Türkiye dün sabah yüzüne tokat gibi inen Aylan'ın cansız bedeniyle güne uyandı. O fotoğrafı gören hiç kimse artık eskisi gibi olamadı, eskisi gibi kalamadı.

3 yaşında sahile vuran cansız bedeniyle Aylan adeta 'Batsın bu dünya' dedirtti. Sadece Türkiye değil, dünya yürek yakan o fotoğafı konuştu.

Dünyanın gündemine bomba gibi düşen o fotoğrafı çeken foto muhabir canlı yayında o anları anlattı.

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Nilüfer Demir, CNN Türk canlı yayınında dünyayı ayağa kaldıran fotoğrafın çekilme hikayesini anlattı. Nilüfer Demir, fotoğrafın hikayesini anlatırken bile hala yürek yakan o anın etkisinden çıkamamıştı.

İşte DHA foto muhabiri Nilüfer Demir'in ağzından minik cesetlerin sahile vurduğu o anların fotoğraflanma hikayesi:

Sahile gittiğimde minik bir çocuk cesedinin sahile vurduğunu gördüm. Olay yerinde ne bir can yeleği ne bir simit hiç bir şey yoktu. Biraz daha ilerledikten sonra da 11 yaşındaki Tahara'yı gördük. o da aynı şekilde cansız bedeniyle sahilde yatıyordu. Onun da üzerinde hiç bir şey yoktu, suyun üzerinde tutacak. Onu ancak fotoğraflayarak Türkiye'ye ve dünyaya duyurabileceğimizi düşündüm ve o 3 cesedi de fotoğrafladım.

Aslında Türkiye ve dünya Aylan'ın cansız bedenini gördü. Onunla birlikte sahilde 2 kişi daha vardı; Galip ve Tahara. Bunlar Türkiye'nin ve dünyanın gördükleri. Benim fotoğraf makinamda onlarca kaçak göçmen cesedi ve onların dramı var.

O fotoğrafı çekerken mülteci sorununu dünyanın gündemine taşıyacağını düşünmüş müydün?

Bu kadar yankı uyandıracağını düşünmemiştim. Ancak ben Aylan'ı gördüğümde duyduüum acıyı sadece kamuoyuna iletmeyi düşündüm o anda. Bu dramı ortaya çıkarmayı düşündüm sadece.

Ailenin Kobani'den geldiklerini biliyoruz. Kobani'den Türkiye'ye giriş yapan bir ülke. Bodrum'danYunanistan'ın Kos adasına geçerken hayatları maalesef sona erdi. Aylan'ın annesinin cesedi Aylan'ın bulunduğu yerin 150 metre uzağındaki bir sahilde bulunduğunu biliyoruz. O da cansız bedeniyle yerde yatıyordu. 6 metrelik botla yola çıktıklarını biliyoruz.

Editör: TE Bilisim