İBB Meclisi aldığı tarihi bir kararla, Kartal Soğanlık merkezinde yıkılan eski caminin bulunduğu alana, kent meydanı, yeraltı otoparkı, bütünleyici sosyal ve kültürel tesisleriyle birlikte güzel bir cami yapılmasına onay verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi


Kartla İlçesi Soğanlık Mahallesi, Soğanlık Caminin depremde hasarlı olması ve geçici olarak yapılan prefabrik Caminin yeterli olmaması nedeniyle yenisinin yapılması mahalle halkı tarafından talep edildi. Yoğun cemaat olan ve Cuma Namazlarından binlerce cemaati bulunan Caminin yenilenme talibini çok ciddi bir ihtiyaç olarak gören İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, prefabrik caminin de içinde bulunduğu alana bölgeye yakışır kent meydanı, yeraltı otoparkı, bütünleyici sosyal ve kültürel tesisleriyle birlikte güzel bir cami yapılabilmesinin önünü açmak için 1/5000-1/1000 NİP ve uygulama imar planı değişliği kararı aldı. İBB Meclisinde CHP’li meclis üyelerinin kabul etmediği gündem oy çokluğuyla geçti. Burada, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek’in de hakkını teslim etmek lazım. Geçen dönem Kartal İBB Meclis Üyesi olan ve 2014 yerel seçimlerinde çok sevdiği bu ilçeden belediye başkanlığına aday adaylığını koyan Taşyürek, Kartal Soğanlık halkı tarafından kendilerine gelen bu talebin hayata geçmesi için bizzat ilgilenerek komisyonda ve mecliste süreci hızlandırdı. Bununlada kalmadı ve talep meclisten geçene kadar yakın takipçisi oldu.

ÇOK ELZEM OLAN PLAN HAYIRLI OLSUN

İBB Meclisinin aldığı bu tarihi kararın bir neferi olmaktan onur duyduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “İBB Meclisi olarak, Kartal Soğanlık merkezinde yıkılan eski caminin bulunduğu alana, bölgeye yakışır kent meydanı, yeraltı otoparkı, bütünleyici sosyal ve kültürel tesisleriyle birlikte güzel bir cami yapılabilmesinin önünü açmak için 1/5000-1/1000 NİP ve uygulama imar planı değişliği kararını aldık. Soğanlıklı vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için AK Parti grubu olarak hassas davranarak, bilakis takipçisi olduk. Mahalle halkı için çok elzem olan bu plan hayırlı olsun” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim