Programda neler konuşuldu ?

Çetiner’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşü için ne düşünüyorsunuz sorusu için Abdullahoğlu şunları söyledi ”Son yıllarda Adalet alanında çok kötü durumdayız. Genel Başkanınız sayın Açıkgöz işle beraber DYP olarak bizde Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu yürüyüşüne destek olmak için 18. günündeki yürüyüşe katılarak beraber 14 km yol yürüdük. Biz bu çalışmayı olumlu ve yararlı buluyoruz” dedi.

Dış Politika ile alakalı soruya ise “lütfen hükümet bana dış politika ile alakalı tek bir başarısını göstersin bizde takdir edelim ama ne yazık ki yok cevabını veren Abdullaoğlu hükümet illüzyonist yöntemlerle seçmeni bir süre kandırabilir ama bu gidişin sonu hayra alamet değil” dedi.

Abdullaoğlu Ekonomik gidişat ve referandum sonuçları ile alakalı da şunları söyledi

Hükümet ülkeyi devraldığı zaman yani 2002’de iç ve dış borç toplamı 200 milyar dolardı. Şu an ise bu borcun 650 milyar doları aştığı biliniyor. Şu an hükümetin hemen yarın sabah kullanabileceği para miktarı sadece 35 milyar dolardır. Hükümetin rakamlara dans ettirip her şeyi güllük gülistanlık göstermesini kabul etmemiz mümkün değil diyen Kemal Abdullaoğlu aslında halkımızda her şeyin farkında ama ya evladı işe girmiş, ya bir siyasi tanıdığına zarar gelemsin diye siyasi davranıp sesiz kalmayı tercih ediyor.

Referandum’da Ak Parti hükümetin bütün kaynaklarını evet için kullandı. Hayır cephesinde ise o kadar imkan ve para yoktu ama yine de çok güzel bir sonuç çıktı. Özetle ülke iyi idare edilmiyor. Hükümet sadece sorunu öteliyor. Yerli tarım ve hayvancılık zaten bitiyor hükümet ithalat vergisini azaltıyor ki et fiyatları düşsün oysa çiftçimize sağlıklı destek verilse et fiyatları zaten düşer ama günlük ve basit yollarla sorunlara çare bulmayı adet haline getiren hükümetin bu politikaları sorunlara çare olmayacak dedi.

Röportajın Görsel halini izlemek için :

www.istanbultimes.tv

www.istanbulunsesi.

İstanbul Times Tv Haber You Tube kanalımızı ziyaret 6 etmenizi bekleriz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim