Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'dan yeni mesajlar var. Öcalan, avukatları aracılığıyla hükümeti uyardı. 8 yıldır devletin kendisini oyaladığını ifade eden Öcalan, "AKP'ye şans veriyorum yoksa iç çatışma çıkar" dedi.

Basına da seslenen Öcalan, 'Devlet yana tavır koyulmalı' mesajı verdi.

İşte Öcalan'ın açıklamaları:

AKP’YE ŞANS VERİYORUM YOKSA İÇ ÇATIŞMA ÇIKAR:
Ben 8 yıldır AKP’ye şans veriyorum. Şimdiye kadar beşinci seçim oldu. Yanıma geldiler “bu seçim geçsin, şu seçime kadar bekleyin” dediler, 8 yıldır bu şekilde oyaladılar, şimdi de “önümüzdeki seçime kadar” diyorlar. 8 yıldır ben onları bekliyorum. Kürtler isyan mı etsin istiyorlar? Artık biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

BASINA SESLENDİ: Bizim ayrı bir devlet ya da federasyon gibi taleplerimiz yok. Biz, demokratik taleplerimizin karşılandığı böyle bir devlette birlikte yaşamaktan yanayız. Türkiye kamuoyu bunu böyle bilmelidir. Devlet çatı görevi görmeli. Bu durumda basın, devletten yana tavır koymalı. Politik oligarşinin popülist ve gündelik siyaset yaklaşımı doğru değildir. Basın, devletin bu olumlu yaklaşımını anlamalı ve ön plana çıkarmalıdır. Siyasi partilerin, yani benim politik oligarşi dediğim yapının kışkırtmalarına, oyunbozanlığına alet olmamalıdır. Oligarşik iktidar, günlük siyaset yapanlar devleti yıkacak. Devlet bir üst çatıdır.

KCK OPERASYONU ŞAHİN TEMİZLEME: KCK davası, operasyonu zaten bir komploydu. Belli ki bu konuda devlet içinde de çatlaklar var. Bu komploda amaçları Hatip Dicle ve Fırat Anlı ile birlikte diğer Kürt siyasetçilerini operasyonla rehin almak suretiyle komployu gerçekleştirmekti. Bir yandan oyalayarak öbür yandan da kendilerine göre şahin kesimleri tasfiye etmenin hazırlıklarını yapıyorlardı.

MUSTAFA KEMAL KÜRTLERLE ANLAŞTI: Aslında biz başından beri 1921 Anayasası’nı, Kürtlere özerklik veren kanunu kabul ettiğimizi, bunların güncelleştirilmesi gerektiğini istedik, istiyoruz. Mustafa Kemal, Kürtlere özerklik verme temelinde Kürtlerle anlaşmıştır, onları bu temelde yanına almıştır.

YEŞİL TÜRKLER: Yıllardan sonra Beyaz Türkçülüğün yerini Yeşil Türkçüler almış durumdadır. AKP bunu temsil ediyor. Bunların arkasında da ABD ve İngiltere vardır ve şimdi iktidardadırlar. Ve bunlar daha sinsi ve daha tehlikeli hareket ediyorlar, çünkü arkalarında muazzam bir güç var, bunlara muazzam paralar aktarılıyor.

DEVLETLE GÖRÜŞMELERİM DEVAM EDİYOR: Kamuoyu ile şunları paylaşmak isterim. Öcalan’ın devletle görüşmeleri devam ediyor, görüşmeler daha da ciddileşiyor. Henüz diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçilmiş değil ama müzakereye geçiş aşaması olarak değerlendirebiliriz. Gelen yetkililer dürüst ve ciddi insanlar. Şu anda devletin yaklaşımı olumludur ancak bir bütün olarak politik oligarşi, yani hükümet dahil muhalefet partileri CHP ve MHP çözümün önünde engel olarak duruyorlar. Kimse AKP’nin oyununa gelmesin, devletin yaklaşımı AKP’den yani hükümetten çok daha olumlu bir durumdadır.

Editör: TE Bilisim